fbpx

"Прокуратура гальмує розслідування щодо розкрадання 11 мільйонів гривень екологічних коштів", – громадський активіст

Суспільство 15:25, 23.12, 2015

Екологічна комісія Івано-Франківської обласної ради готує звернення до прокуратури з проханням відзвітувати за розслідування справ, які стосуються розкрадання коштів з екологічного фонду.

На засіданні комісії громадський активіст Роман Островський розповів, що після Майдану у прокуратуру були скеровані 92 справи, які стосуються розкрадання коштів екологічного фонду обласного бюджету, однак справи не розслідуються.

"Ми фахово довели 11 млн гривень з 32  розкрадання екологічного фонду за рік. Ці справи досі стоять. Я дуже прошу, щоб хтось із правоохоронних органів звітував, що вони роблять з цими справами. Або нехай прийдуть і скажуть, скільки вони отримують за те, що тримають", – заявив Островський.

Тому комісія вирішила на наступне засідання запросити представників прокуратури прозвітувати. Крім того, на  наступне засідання комісії запросять представників Державної фіскальної служби та управління статистики.

"Хай прозвітують про зібрані податки, а статуправління розкаже про зареєстровані підприємства, які здійснюють викиди в навколишнє середовище",  пояснив голова комісії Михайло Якимчук.

За інформацією еколога Володимира Красноштанова, на Прикарпатті приблизно 800 підприємств, які забруднюють навколишнє середовище і не сплачують до бюджету екологічний податок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: