fbpx

Прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу щодо "неякісного газу"

Суспільство 15:33, 23.10, 2015

Кримінальне провадження порушене за ч. 1 ст. 367 ККУ – "службова недбалість".

Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомила член ради партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала. 

"Справа порушена за фактом отримання людьми газу низької якості, що вже засвідчено більше як 4000 скаргами людей з 10 районів області", – відзначила Ольга Галабала.

Ця кримінальна справа може стати однією з найрезонансніших на Прикарпатті, вважає вона. Адже фігурантами у ній, імовірно, опиняться олігархи Фірташ, якому належить Івано-Франківський облгаз, та Коломойський, який контролює "Укрнафту".

"ВОЛЯ" порушила питання неякісного газу в Парламенті ще кілька тижнів тому, але реакції облгазу на депутатський запит не було. Калорійність, з якою постачається газ людям, так ніхто і не перевірив. А може зараз це зробити лише лабораторія облгазу (який сам постачає газ, контролює його якість і штрафує за те, якщо газ є поганої якості), – пояснює Галабала. – Останні кілька тижнів ми з кожного села збираємо і продовжуємо збір підписів людей під колективною скаргою до Генпрокуратури, де люди з кожного будинку, кожною вулиці свідчать, що газ в них неякісний".

19 з 20 дворів, де бували "волівці", підписувалися під зверненням, запрошували до себе додому, показували, як горить газ. Включали  і "язички" газу були або жовтого кольору, або навіть червоного.

"Фахівці пояснили, що якщо язички "жовті", то це означає, що люди отримують газ калорійністю порядка 6000 кілокалорій. А якщо червоного  то 5000 або й менше. Це при державному стандарті 7600,  каже Ольга.  Проблема і з тиском самого газу. Буває таке, що половину конфорок не горить, бо немає тиску газу. Ставили експеримент і з кип'ятіння чайників. В селі Гаврилівка чайник кипить 10 хв. 47 секунд. А при якісному газі 1 літр води в чайнику має кипіти приблизно за 5 хвилин". 

Найголовніше, що в цьому всьому мають знати люди, підкреслює Галабала, що якість газу  це питання МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ! Для контролю за якістю "ВОЛЯ" буде створювати незалежну лабораторію облради з контролю за якістю газу.

"Якщо ми це зробимо, то люди будуть споживати як мінімум на 30-40% менше "кубів" газу",  вважає вона.

 

Політична реклама

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: