fbpx

Прокуратура оголосила підозру трьом особам у справі рейдерського захоплення бізнесу загиблого учасника АТО

Суспільство 11:03, 17.05, 2019

Прокуратура Івано-Франківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом протиправного заволодіння майном ТОВ "Русава-К", яке належало загиблому в зоні проведення АТО добровольцю, українцю американського походження Марку Паславському.

Йому належало 97,21% статутного капіталу товариства.

Слідство встановило, що після трагічної загибелі Паславського під Іловайськом у агрокомпанії з’явилися нові власники. Ділки підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ "Русава-К", на підставі якого заволоділи майном компанії.

Прокуратура Івано-Франківської області повідомила про підозру трьом особам, серед яких депутат Київської обласної ради, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 206-2 ("Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації") КК України.

Марко Паславський народився у 1959 році в українсько-американській родині на Манхеттені в Нью-Йорку.

Переїхав в Україну в 1990-ті. Був активним учасником Революції Гідності. З початком війни на Сході України Паславський у квітні 2014 року приєднався до батальйону "Донбас". У квітні 2014 року прийняв українське громадянство. Мав позивний "Франко" – на честь Івана Франка.

Загинув у серпні 2014 року в бою за Іловайськ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: