fbpx

Проти львівського сміття: на в'їзді в Івано-Франківську область поліція поставила цілодобові заслони

Суспільство 14:23, 04.07, 2017

Про несанкціоноване завезення сміття на територію Івано-Франківської області йшлося сьогодні під час наради у голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука.

Присутніми на заході були заступник голови ОДА Ярослав Паранюк, начальник головного управління Національної поліції в області Віктор Шкутов, начальник управління Служби безпеки України в області Петро Дідух, представники Укртрансінспекції, Держекоінспекції та Держпродспоживслужби, а також керівники профільних підрозділів ОДА.

Як зазначив Олег Гончарук, ситуація, яка склалася на Прикарпатті за останній тиждень, є неприпустимою і потрібно якомога швидше розробити алгоритм дій щодо її вирішення, інформує прес-служба.

“Впродовж останніх днів зафіксовано кілька випадків незаконного ввезення львівського сміття на територію області. Надалі маємо запобігти виникненню таких інцидентів та врегулювати ситуацію”, – зазначив очільник області.

За словами Віктора Шкутова, несанкціоноване завезення сміття несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Наразі, щоб запобігти виникненню аналогічних ситуацій, на пунктах в’їзду в область працівники нацполіції організували пости задля перевірки вантажу великогабаритних автомобілів.

В підсумку Гончарук дав доручення створити робочу групу під керівництвом Ярослава Паранюка та виробити алгоритм дій, щоби попередити несанкціоноване ввезення сміття на територію Прикарпаття.

Цілодобові поліцейські пости виставлені зокрема на території Тлумацького, Долинського та Рогатинського районів. Правоохоронці уточнили, що перевірятимуть не лише вантаж, а й документи на перевезення побутових відходів.

В разі наявності відповідних документів на перевезення побутових відходів, з метою недопущення їх розвантаження у невстановлених місцях, транспортні засоби, які здійснюють їх перевезення будуть супроводжуватись нарядами поліції до кордонів області або до кінцевого пункту призначення, у разі його розташування у межах області.

До проведення зазначених заходів, окрім особового складу Тлумацького, Долинського та Рогатинського відділень поліції залучено ще придані сили Тисменицького, Калуського відділів поліції, Рожнятівського та Галицького відділень поліції, повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, минулої ночі сміття невідомого походження вивантажили під Франківськом – у підміському селі Микитинці. 

Протягом минулого тижня це вже четвертий випадок, коли в прикарпатських селах невідомі вантажівки скидають відходи.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 2 липня, невідомі фури привезли і вивантажили в селищі Ланчин Надвірнянського району купи сміття.

В ніч з 23 на 24 червня у селі Тарасівка Тлумацької ОТГ з’явилося п’ять величезних куп сміття. Серед сміття люди знайшли багато чеків з львівських магазинів.

В ніч на 30 червня щонайменше дві вантажівки зі сміттям зі Львова розвантажилися на околиці Галича. При поверхневому огляді виявили квитанції про оплату за компослуги, на яких були зазначені львівські адреси.

КУРС писав, що міський голова Львова Андрій Садовий опублікував відмови місцевих органів влади приймати львівське сміття. Серед них сім міських рад Івано-Франківщини – Садовий побажав їм не опинитися на його місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: