fbpx

"Проти несправедливості": у Франківську іноземні студенти-медики вийшли на протест

Суспільство 09:28, 27.05, 2019

Іноземні студенти ІФНМУ організували протестну акцію проти несправедливості при здачі іспиту КРОК-2.

КРОК-2 – це фінальний ліцензійний іспит, який студенти складають по завершенню навчання. Його іноземні студенти в Івано-Франківському медуніверситеті складали минулої п'ятниці. 

Сідор Опара, студент 6-го курсу, пояснив, що зібрали протестну акцію проти несправедливості. Він каже, що в Україні іспити відрізняються від іспитів в Європі і в інших країнах.

Суть проблеми в тому, що спочатку на сайті наголошували, щоб студенти звертали увагу на питання з тем "Вакцинація" та "Профілактика".
Відповідно студенти готувались з цих питань, а виявилося, що на екзамені було тільки одне питання з тем "Вакцинація" та "Профілактика", але багато нових питань з теми "Гігієна". 

Окрім того, в іспиті КРОК-2, пояснюють іноземні студенти, було багато того, чого не було в методичці та схемі, і ніхто їх тому не вчив.

У програмі були загальні питання щодо гігієни, а на іспиті була термінологія, якої вони навіть не розуміли.

Студенти переживають, що не склали іспит і їм доведеться наступного року перескладати. Для цього треба буде багатьом їхати додому, робити візу і повертатися назад для перездачі. 
 
Вони кажуть, що багато хто гарно вчився і КРОК не відображає їхнього рівня знань.
 
Учасники протесту організовано звернулися за поясненням до адміністрації вишу. До них вийшла перша проректорка ІФНМУ Ганна Ерстенюк.
 
"Питання до КРОК-2 вибирає центр тестування, – пояснила Ганна Ерстенюк.  Просимо записати перелік питань, з якими ви не згідні. Результати КРОКу будуть за 10-14 днів після проведення тестування. За цей час перелік питань буде наданий для повторної експертизи, і якщо вони будуть визнані невідповідними, бал за них не буде враховуватися при визначенні кінцевого бала".
 
Зі свого боку кафедра ІФНМУ перегляне та проаналізує буклети-методички, пообіцяла заступниця ректора.
 
Ерстенюк каже, що подібна ситуація була і минулого року. Тоді іноземні студенти теж приходили наступного дня після КРОКу, а в підсумку після експертизи саме франківчани виявилися на першому місці серед студентів-іноземців медичних вишів України.
"Якби ми не підтримували наших студентів, ми би з вами сьогодні тут не говорили",  зазначила Ерстенюк.
 
Наразі це питання обговорюється не лише в Івано-Франківську, а й в інших медичних вузах України.
 
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: