fbpx

Марцінків затвердив схему прибирання міста від снігу: братися за лопати доведеться всім

Суспільство 15:42, 30.11, 2016

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків створив міський оперативний штаб реагування на снігопади та буревії. Міський голова, заступники та працівники структурних підрозділів Івано-Франківської міської ради також залучатимуться до розчищення вулиць та площ від снігу.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови "Про організацію очистки території міста Івано-Франківська в зимовий період 2016-2017 рр".

Розпорядженням міський голова визначив склад оперативного штабу, схему оповіщення та організації прибирання на випадок снігопадів та буревіїв.

Комунальні підприємства та ПрАТ, у яких частка в статутному капіталі належить територіальній громаді міста Івано-Франківська, братимуть участь у розчищенні вулиць та площ від снігу.

Підприємці, які здійснюють будівництво на території м. Івано-Франківська, мають прибирати прилеглі до будівельних майданчиків території, а також надавати техніку та працівників для прибирання снігу на території міста згідно з рішеннями міського оперативного штабу реагування.

Вищим навчальним закладам міста також рекомендовано брати участь у прибиранні.

Оперативний штаб прийматиме рішення про рівень загрози снігопадів та буревіїв і затверджуватиме схему реагування згідно з червоною, жовтою, зеленою картками.

Зелена картка – застосовується при незначних снігопадах та відсутності поривів вітру. До розчищення снігу залучаються виключно комунальні підприємства, а також суб’єкти господарювання, які здійснюють прибирання території міста на основі договору з Департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради.

Жовта картка – застосовується при середніх снігопадах та незначних поривах вітру. До розчищення снігу, окрім комунальних підприємств, долучається ПрАТ "Зелене господарство" – для ліквідації можливого падіння дерев та поламаних гілок. Також на допомогу може залучатися додаткова спецтехніка інших суб’єктів господарювання, за їхньою згодою.

Червона картка – сильні снігопади, шквальні вітри, налипання мокрого снігу. За цієї схеми, окрім людей та підрозділів, які залучаються за жовтої картки реагування, проводиться оповіщення всіх структурних підрозділів виконавчого комітету, всіх комунальних підприємств, бюджетних установ та організацій міста Івано-Франківська, вищих навчальних закладів, великих промислових підприємств міста для організації прибирання території міста в межах своїх територій.

У випадку прийняття оперативним штабом рішення про застосування жовтої або червоної картки з резервного фонду міської ради виділяються кошти на здійснення оплати за залучену додаткову техніку та додаткових працівників.

Роботу солдатів Національної Гвардії в разі їх залучення до очищення території міста від снігу організовує управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів. В першу чергу вони здійснюють розчистку автобусних зупинок, місць пішохідних переходів, заїздів до закладів медицини, в’їздів у двори після утворених снігових валів внаслідок розчищення проїжджих частин вулиць.

Розпорядженням мера структурні підрозділи та працівники виконавчих органів Івано-Франківської міської ради закріплені за окремими територіями. Зокрема, Руслан Марнцінків відповідає за розчищення від снігу площі перед облдержадміністрацією. Секретар міськради Оксана Савчук за розчищення вулиці Мельничука, перший заступник міського голови Микола Вітенко – вулиць Гончара та Страчених націоналістів. Керуючий справами виконкому міської ради Ігор Шевчук відповідальний за розчищення площі біля ратуші. Загалом з апарату міської ради та виконавчого комітету міськради до прибирання вулиць від снігу мають залучати 479 осіб.

З повним переліком посадовців та закріплених за ними територіями, а також відповідальних за прибирання територій КП, ПрАТ та ВНЗ можна ознайомитися нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: