fbpx

"Приховані світи" – у Франківську пригадали фестивальні Шешори

Суспільство 22:07, 22.09, 2015

В Івано-Франківську відкрилася фотовиставка лендарт-об'єктів фестивалю Шешори-АртПоле – від часу його заснування на Прикарпатті до останніх років.

Відкриття та екскурс в історію АртПоля – так презентували виставку її організатори сьогодні у галереї "Маргінеси" Центру сучасного мистецтва, що на Пилипа Орлика в Івано-Франківську.

"Ми знову у Франківську. Більше 10 років минуло з того часу, як вигадали (і дивовижним чином – не без допомоги друзів-франківчан  втілили) фестиваль ШЕШОРИ, що кілька разів відбувся в однойменному селі Косівського району. На неодноразово повторюване запитання "Що таке Шешори – село чи фестиваль?" хтось одного разу відповів: "Шешори  це атмосферне явище". Найважливішою якістю, дійсно, була атмосфера  тепла, радісна й натхненна. Вона захопила й художників, тому тут виникли перші лендарт-об’єкти  істоти, мушлі, чарівні птахи й солом’яні годинники. Дехто, як Мирослав Вайда чи Анатолій Бєлов, вперше створили свої об’єкти саме на Шешорах. І не випадково, що коли через 10 років фестиваль повернувся на Прикарпаття (цього разу в село Уніж у Дністровському каньйоні), вони знову взяли в ньому участь, вічувши цей новий  вічний простір, аж до білої безкінечності",  привітало франківців АртПоле.

"Теплоатмосферне явище ШЕШОРИ свого часу розповсюдилося на всю країну  так виникло АртПоле (яке і зараз є мандрівною творчою лабораторією). Фестивальний час Шешори-АртПоле  це 12 років, з яких перші й останні 3 роки відбулися тут  на Прикарпатті. Ми запрошуємо пригадати й помріяти", – запросили глядачів.

Виставка подає фото лендарт-об’єктів, створених на різних локаціях фестивалю "АртПоле" протягом 12 років  в Івано-Франківській, Вінницькій, Одеській, Луганській областях та на півострові Крим, процесів їх створення і їхніх "двійників" у просторах великих міст.

Виставку створено за підтримки програми Tandem Ukraine.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: