fbpx

Прикарпатцям, які виносили бюлетені з виборчих дільниць, оголосили про підозру

Суспільство 10:24, 26.04, 2019

62-річний і 33-річний мешканці Івано-Франківська 21 квітня, у день виборів Президента України, винесли з виборчої дільниці бюлетені. За це чоловікам оголошено про підозру і їм загрожує кримінальна відповідальність.

Перший випадок правоохоронці зафіксували на вул. Хоткевича об 11 год. 52 хв. 33-річний франківець зайшов у приміщення виборчої дільниці, пройшов до кабіни для таємного голосування, в урну для голосування кинув листок паперу, а бюлетень заховав за пояс штанів, який прикрив курткою. Коли залишив виборчу дільницю, його зупинили правоохоронці.

Друге порушення сталося на вул. Галицька о 13 год. 54 хв. 62-річний мешканець Івано-Франківська вийшов з бюлетенем з дільниці і був затриманий.

Підозрювані – раніше не судимі, їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 158-1 (“Викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, – караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років”) КК України, інформує Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Як писав КУРС, в одному з порушників спостерігачі упізнали  екс-голову ДВК №260906, який у першому турі виборів намагався завадити проголосувати виборцеві, який змінив місце голосування

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: