fbpx

Прикарпатець Ігор Прокопів звільнився з Міненерго

Політика 13:01, 01.03, 2018

Заступник міністра енергетики Ігор Прокопів написав заяву про відставку.

Про це "Економічну правду" повідомило джерело на ринку.

За його словами, заява була написана ним 27 лютого.

"За день до цього (26 лютого) він провів зустріч з Гройсманом. На ній був присутній Кістіон. Вони запропонували Прокопіву переходити до наглядової ради МГУ (держкомпанії Магістральні газопроводи України, яку Кабмін розраховує зробити оператором ГТС – ЕП), але він відмовився", – говорить джерело ЕП.

В оточенні Ігоря Прокопіва цю інформацію підтвердили.

"Ігор Богданович не бачить себе далі в міністерстві. Він йде займатися політикою – готуватися до виборів 2019 року в рамках однієї відомої політичної сили. Він себе бачить в парламенті народним депутатом і вважає, що його філософія економічного патріотизму буде корисною для законодавчої діяльності. В тому числі в ПЕК", – говорить співрозмовник.

Він також додав, що у Прокопіва "збереглися теплі стосунки з прем'єр-міністром".

За даними ЕП, на вакантне місце Прокопіва в Міністерстві енергетики буде висунута кандидатура Валерія Ноздріна – члена команди Прокопіва. Наразі Ноздрін обіймає посаду позаштатного радника міністра і в.о. голови правління МГУ.

У Міністерстві енергетики Ігор Прокопів відповідав за газову галузь і був основним опонентом голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Напружені відносини між ними склалися в 2016 році, коли Прокопів підтримав ініціативу Мінекономрозвитку про передачу управління "Укртрансгазу" від "Нафтогазу" до Кабміну.

Після скасування цього рішення Коболєв заявив про те, що Прокопів має піти з посади глави "Укртрансгазу".

Нагадаємо, Кабмін призначив Прокопіва заступником міністра енергетики та вугільної промисловості у квітні минулого року.

До того з 2014 року Ігор Прокопів обіймав посаду президента "Укртрансгазу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: