fbpx

Прикарпатець Руслан Лучко вдруге переміг у міжнародному конкурсі художників-склярів. ВІДЕО

Стиль життя 18:18, 14.04, 2019

У Львові оголосили переможців міжнародного конкурсу художників-склярів імені Андрія Бокотея. Цьогоріч участь у ньому взяли майже два десятки митців віком до 35 років.

Другий рік поспіль переможцем конкурсу став студент ІV курсу кафедри художнього скла Львівської національної академії мистецтв, уродженець села Перекоси Калуського району Руслан Лучко, інформують "Вікна".

Очолював журі президент Національної академії мистецтв України професор Андрій Чебикін. Переможців нагородили в Музеї скла у Львові, де триває виставка робіт учасників конкурсу. Руслан Лучко став переможцем вдруге, цього разу  з композицією "Суб’єктивні тіла" в техніці гутного скла.

Переможець конкурсу отримає можливість взяти участь в ІІ Міжнародній конференції художників-склярів у місті Нінбо, КНР. Призери другого і третього місця отримали грошову винагороду у розмірі 20 000 та 10 000 гривень відповідно.

Львівська академія мистецтв  єдиний заклад в Україні, де вчать художників-склярів, і один з небагатьох у Східній Європі, який має кафедру художнього скла, інформує zaxid.net.

Таку премію започаткували рік тому професор, колишній багаторічний ректор Львівської академії мистецтв Андрій Бокотей, а також китайський колекціонер Ю Яомінь. Молоді художники-склярі вельми креативно підійшли до участі в конкурсі: запропонували свої сміливі фантазії, виконані у різних, навіть найскладніших техніках.

Переможець конкурсу Руслан Лучко зауважує:

"Гутна технологія  це є дуже складна, навіть враховуючи те, що зі всіх склярів цілого світу в гуті працюють тільки 5% художників. Якщо поглянути на мою роботу, можна побачити певні тіла, організми, які є максимально агресивними і намагаються відділити себе від зовнішнього світу, від впливу зовнішньої інформації".

1

Конкурсні роботи всіх трьох переможців увійдуть у колекцію Чженцзянського музею скла "Ґрінвейв".

Раніше йшлося, що Руслан Лучко представив у Львові експериментальний проект.

Довідково: 

Руслан Лучко  студент кафедри художнього скла Львівської національної академії мистецтв, двічі лауреат другої премії професора Андрія Бокотея для молодих художників-склярів, яку вручали у приміщенні Національного музею у Львові. З початку навчання Руслан Лучко активно працював над своїм творчим доробком, їздив на навчання по обміну в Польщу, де активно займався художнім склом, і представив свою першу персональну виставку. Окрім художнього скла та живопису, Руслан Лучко експериментує в напрямках актуальних художніх практик, таких як інсталяції, відеоарт, перформанс та 3D-моделювання.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: