fbpx

Косівчанин зібрав колекцію рідкісних мотоциклів – усі на ходу. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 18:50, 23.05, 2018

Василь Курищук – у минулому мотогонщик, а тепер дитячий тренер. Його колекція з кількох десятків старих і раритетних мотобайків у робочому стані.

Чоловік до дрібниць знає історію кожного зі своїх експонатів. Свою колекцію рідкісних експонатів ентузіаст мотоспорту косівчанин Василь Курищук збирав понад чотири десятки років. Відновив і зараз демонструє їх на виставках. 

Перлина колекції – мотоцикл "Москва", скопійований у повоєнному Союзі з німецького трофейного військового мотоцикла. Є в колекції і перші скутери, радянські копії італійських моделей. 

Всю свою колекцію Василь Курищук збирав по базах металобрухту і смітниках, інформує ТСН. Розповідає про кожен експонат вражаючі історії. 

 

Василь Курищук розвиває мотокультуру у Косові вже близько 40 років. У приміщенні, яке клубу виділила районна рада, Василь облаштував не лише майстерню. Тут можна також побачити чималу колекцію раритетних мотоциклів, автомобілів та старих речей – елементів авто- та мотокультури, деталей старих машин.

У колекції Василя Курищука 15 "живих" мотоциклів та 13 автомобілів. Ще кільканадцять – у процесі реставрації. Серед мотоциклів – Gilera (вже навіть заводу цього немає) 1984 року випуску, ІЖ-49, К-750, МВ-750, М-72, "Урал", "Ірбіт". Є тут також прибалтійський міні-мотоцикл – мрія всіх малюків СРСР, мотовелосипеди й карти.

Майстер категорично проти, щоби його захоплення називали музеєм, пише Ukraїner

"Музей – слово мені не інтересне. Бо «музей» нагадує «мавзолей». Ретро-мотомайстерня, от як! «Музей» – не то звучання", – наполягає Василь Курищук.

Двері цієї майстерні відкриті для гостей – охочі можуть заночувати прямо тут, між ретротехнікою. Василь не відмовляє туристам, які хотіли б зупинитись у таких екстремальних умовах, для гостей тут навіть передбачений душ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: