fbpx

Прикарпатська художниця відкрила персональну виставку у Вроцлаві. ФОТО

Культура 11:24, 27.01, 2016

Художниця Іванка Берчак у польському Вроцлаві презентувала виставку з філософською назвою "Я є, але я не маю самого себе. Тому ми стаємо" Ernst Bloch".

"Тема виставки говорить про оточення навколо художника, яке в цілому створює його внутрішній світ, впливає на свідомість та сприйняття. Інші люди, світ рослин та тварин, предмети довкола – все це впливає на творчість митця. У роботах з'являються елементи світу: людина  світ тварин, людина  рослина (людина як рослина, рослинна сторона людської природи, рослинна вразливість, комунікація між рослинами і людиною), людина  інша людина, людина  світ предметів",  пояснює автор.

До експозиції увійшли переважно акварельні роботи та кілька експериментальних, створених мішаною технікою з використанням текстилю та вовни. Виставка є підсумком певного етапу творчості художниці.

На відкриття виставки на основі своїх картин Іванка також створила розмальовки для відвідувачів. Вони залишились в галереї як частина експозиції та інтеракції відвідувачів.

Виставка триватиме місяць.

Довідково:

Іванка Берчак народилася у Надвірній, навчалася в Інституті мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Зараз здобуває ступінь магістра Академії мистецтв Ім. Е. Гепперта та працює над дипломом. Займається кураторською діяльністю, організовує виставки молодих українських художників та співпрацює з ними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: