fbpx

Прикарпатські аграрії скаржитимуться на нестачу вантажних вагонів Прем’єр-міністру. ВІДЕО

Суспільство 13:49, 07.02, 2019

Аграрії Прикарпаття звернуться до обласної ради, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради з проханням вирішити проблему вантажних перевезень.

Таке рішення ухвалили вчора після зустрічі з представниками Укрзалізниці, йдеться в сюжеті UA:Карпати

Наприкінці 2018 року Укрзалізниця надала лише 77 вагонів-зерновозів на станцію "Городенка-завод". Це лише 7% від потреби. З такими показниками станція стає нерентабельною, а аграрії втрачають гроші.

"Івано-Франківщина у 2018 році зібрала 804 тисячі тонн зернобобових. Якщо їх продати з дисконтом у тисячу гривень,  це 800 мільйонів гривень втрачає Івано-Франківщина з реалізації вирощеної сільськогосподарської продукції у відношенні до центральних та південних областей",  зазначив заступник голови комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин Богдан Тимофійчук.

Через те, що не продають зерно, не можуть підготуватися і до посівної  закупити техніку, запчастини, добрива та насіння. В Укрзалізниці пояснюють, що в них не вистачає зерновозів та локомотивів. До прикладу, на Львівщині користуються послугами приватних зерновозів, а на Прикарпатті такої послуги поки що немає. Окрім цього, в області мають закрити дев'ять станцій, з яких дві вже не працюють. 

Зазначимо, через брак залізничних вагонів, якими вивозять зерно, станом на 24 січня на елеваторі у Городенці залишилося 80% минулорічного урожаю.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: