fbpx

Прикарпатські чиновники ігнорують проблему недофінансування потреб у підгузках для сиріт з неповносправністю

Суспільство 18:53, 16.06, 2016

Волонтери "Української благодійницької мережі" ще 14 квітня розіслали звернення до чиновників різних рівнів з проханням вирішити проблему недофінансування потреби у підгузках для сиріт з неповносправністю (поліінвалідністю) - вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату. Від Франківських чиновників жодних відповідей досі нема.

Письмові звернення щодо вкрай недостатнього бюджетного фінансування цієї потреби Українська благодійницька мережа надіслала до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради, постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

Відповіді отримали лише від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

Волонтери повідомляють, що жодної відповіді не отримали від Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради та постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

"Прикро, що бюджетних коштів бракує не лише на підгузки для важконеповносправних сиріт, але, мабуть, і на папір, на якому можна написати бодай щось про вирішення цієї гострої проблеми", – йдеться у повідомленні.

УБМ підрахувала, що бюджет забезпечує лише близько 10% від загальної потреби на фінансування підгузників. 

"Це відсоткове значення розраховане шляхом визначення співвідношення між орієнтовною необхідною на 2016 рік для закупівлі підгузків сумою грошових коштів (756 000 грн), визначеною Залучанським дитячим будинком-інтернатом, і передбаченою у кошторисі будинку-інтернату на 2016 рік сумою видатків із загального фонду на предмети, матеріали, обладнання та інвентар (76 000 грн). Решта (240 000 грн) від суми видатків на закупівлю підгузок у кошторисі Залучанського дитячого будинку-інтернату передбачено за рахунок спеціального фонду – коштів, які будинок-інтернат одержує з утримання частини соціальних виплат вихованців. Інакше кажучи, більша частина видатків на закупівлю підгузок здійснюватиметься за рахунок "дитячих" коштів  тих, які "відбирають" з отримуваних вихованцями соціальних виплат (державної соціальної допомоги або пенсії)". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: