fbpx

Прикарпатські деревообробники не зможуть постачати ДСП до Росії – заборона Росспоживнагляду

Економіка 09:25, 10.10, 2014

Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії деревно-стружкових плит виробництва компанії ТОВ "Кроно-Україна", виробничі потужності якої в Івано-Франківській області розміщені в селищі Брошнів-Осада.

Таке рішення Росспоживнагляду мотивоване начебто порушенням санітарно-епідеміологічного законодавства, а саме підвищеним вмістом у матеріалах формальдегіду, йдеться в повідомленні наглядового відомства.

"За офіційними даними Міжнародного агентства з дослідження раку, доведено зв’язок формальдегіду з підвищеним ризиком розвитку ракових пухлин носоглотки", – повідомили в Росспоживнагляді. На цій підставі відомство призупиняє з 13 жовтня ввезення на територію Росії деревно-стружкових матеріалів українського підприємства, передає ТВі.

"Відповідну інформацію скеровано до Федеральної митної служби та до управління Росспоживнагляду щодо суб’єктів Російської Федерації", – повідомили у відомстві.

ТОВ "Кроно-Україна" входить до складу швейцарської групи Swiss Krono Group, що засноване в грудні 2000 року. На сьогоднішній день до складу підприємства входять три виробничі філії, які розташовані в Львівській області: м. Кам’янка-Бузька, в Івано-Франківській області  смт. Брошнів-Осада та Харківській області – смт. Солоницівка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: