fbpx

Бурих ведмедів з Херсонського зоопарку "переселять" на Прикарпаття

Суспільство 11:21, 17.09, 2015

Прикарпатські енергетики долучилися до проекту "Вольєр для ведмедів", який проводить Центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку. Задля створення гідних умов існування в умовах неволі ПАТ "Прикарпаттяобленерго" виділило кошти для спорудження просторого вольєру для бурих мешканців Херсонського зоопарку, що наразі зазнають жорстокого поводження та утримуються у жахливих умовах.

Небайдужі активісти звернулися до працівників Центру реабілітації диких тварин, який знаходиться у с. Крилос Галицького району, з проханням прихистити родину бурих ведмедів, повідомили КУРСу в ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Сьогодні 5 клишоногих звірів мешкають у Херсонському зоопарку. Однак умови їх утримання є настільки жахливими, що тривалий час тварини знаходяться у важкому фізичному та психологічному стані. Щоб врятувати ведмедів від загибелі, необхідно терміново перевезти їх до кращого місця, де волонтери зможуть подарувати бурим мешканцям зоопарку нове, а головне – вільне життя. Саме таким ведмежим "курортом" і стане галицький Центр реабілітації диких тварин. 
Віднедавна в рамках проекту "Вольєр для ведмедів" працівники Центру розпочали збір коштів, за які херсонським бурим гостям буде споруджено просторий вольєр із барлогом та басейном. Прикарпатська енергетична компанія не залишилась осторонь, адже з 2011 року є партнерами Центру реабілітації диких тварин ГНПП, та внесла свою лепту у спасіння родини ведмедів. Роботи розпочато і вже станом на 1 вересня було виготовлено та встановлено маніпуляційну клітку. А незабаром розпочнеться поетапне розбудовування – працівники Центру реабілітації спорудять огорожі, барліг та басейн.

Довідка. 
У Галицькому національному природному парку з метою реабілітації і подальшого повернення у рідну стихію представників місцевої фауни, які потрапили в біду, з 2007 року функціонує центр реабілітації диких тварин. Сюди приймають тільки хворих або скалічених за різних обставин, а також молодих тварин, які не в змозі самі добувати їжу і в дикій природі приречені на загибель. 
У центрі реабілітації ведеться журнал спостережень за поведінкою тварин у неволі, проводиться їхнє щеплення та лікування. Створюються належні умови перебування, максимально наближені до їхнього існування у дикій природі. Після лікування та реабілітації на волю випускають лише тих тварин, які знову зможуть жити у звичайній для себе обстановці.
При бажанні кожен може ближче поспілкуватись із мешканцями центру реабілітації диких тварин і навіть погодувати маленького дикого оленятка із пляшечки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: