fbpx

Прикарпатські енергетики створили мультик для дітей. ВІДЕО

Суспільство 16:06, 24.12, 2017

До Дня енергетика, який відзначають 22 грудня, в АТ "Прикарпаттяобленерго" презентували короткий мультик про те, звідки в домі світло.

Мультфільм "Як електроенергія потрапляє до наших осель" в інтерактивній доступній формі розповідає про шлях, який долає електроенергія від моменту її генерації на електростанціях до домашніх розеток, повідомили в компанії.

Лампусик, головний герой мультику, розпитує електромонтера про те, звідки береться і як доставляється світло до осель, а електромонтер простими словами, на прикладах пояснює магію народження струму. 

Мультик триває 4 хвилини 35 секунд. Він повністю створений зусиллями компанії. Над сценарієм та монтажем працювали працівники відділу інформаційної політики, а електромонтера озвучував працівник служби діагностики, ізоляції та захисту від перенапруг, в якого уже є досвід спілкування з дітьми про походження та природу струму, оскільки він саме про це розповідає в електролабораторії під час дитячих екскурсій підприємством.

"У компанії розгорнута ціла програма, присвячена популяризації дитячої електробезпеки: ми проводимо тематичні екскурсії та уроки в школах області, – розповідає начальник відділу інформаційної політики Наталія Лещишин. – Ми хочемо, щоб діти зрозуміли природу електроенергії і механізм її доставки до споживачів. Тому виникла ідея створити мультик і в формі казки розповісти складні для розуміння речі на простий лад. На нашу думку, історія буде цікавою не лише для дітей, а й для дорослих, адже, незважаючи на легке викладення інформації, технічна її сторона залишилась коректною та максимально точною".

А вже згодом енергетики обіцяють цілу серію пізнавальних мультфільмів, присвячених електробезпеці вдома та на вулиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: