fbpx

Прикарпатські енергетики закликають обмежити споживання електроенергії, щоб уникнути аварійних вимкнень

Суспільство 10:55, 30.11, 2015

В обленерго закликають споживачів використовувати менше електроенергії в години пікових навантажень, щоб не допустити перевищення визначених для Івано-Франківщини лімітів по світлу. Їх для кожної області встановлює Міненерговугілля, дотримання лімітів є обов'язковим та контролюється Держенергонаглядом.

Наразі енергетики проводять інформаційну кампанію серед населення та юридичних споживачів з метою зниження споживання електроенергії. Фахівці енергокомпанії спілкуються з керівниками енергоємних підприємства та установ області щодо необхідного зниження електроспоживання в години пікових навантажень, інформують населення про економію через ЗМІ. Про це представники ПАТ "Прикарпаттяобленерго" поінформували керівництво області на спільній нараді щодо підготовки до зимового періоду, повідомляє прес-служба компанії

"Графік споживання електричної енергії протягом доби нерівномірний та змінюється в залежності від потреб споживачів у використанні енергоємного обладнання та побутових приладів, – зазначив директор з технічного забезпечення продажу електричної енергії ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Валерій Боднарук.  Значні зростання обсягів споживання відбуваються у ранкові та особливо вечірні періоди доби. Разом із тим, особливості процесу виробітку електричної енергії електростанціями не дозволяють виробникам регулювати обсяг виробництва, збільшуючи навантаження у періоди максимумів. Саме тому вводяться ліміти обмеження споживання електроенергії". 

В енергокомпанії нагадують, що саме від свідомості споживачів залежить, чи буде область зі світлом і чи не повториться торішня картина з масовими вимкненнями електропостачання.

"Якщо споживачі зменшать споживання електроенергії з 7 до 10.00 ранку та з 16.00 до 21.00, ми зможемо уникнути запровадження Графіків аварійних вимкнень,  додав Валерій Яремович. – Тут все залежить від кожного з нас".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: