fbpx

Прикарпатські газовики виготовляють для української армії пічки-"буржуйки"

Суспільство 09:52, 22.12, 2014

На Прикарпатті зі звичайних газових балонів працівники Івано-Франківського управління по експлуатації газового господарства роблять пічки-"буржуйки". Газовики-ентузіасти намагаються у такий спосіб зігріти українських військових, які захищають нашу країну на Сході. Наразі на передову відправлено 8 таких пічок.

Спосіб виготовлення "буржуйок" зі старих 50-літрових газових балонів працівники газового господарства дізналися з інтернету. Після чого інженери зробили додаткові креслення та  удосконалили їх. Так, щоб не вимітати золу, придумали спеціальну висувну шухлядку, зверху балона приварили пластину, яка в польових умовах використовується як імпровізована плита, а по боках саморобної пічки змонтували ручки, які можна використовувати як сушарку.

З одного балону виготовляють дві "буржуйки".  На виготовлення однієї електрозварник витрачає 2 дні, старанно працюючи над кожною деталлю. Аби буржуйка була якісною, а головне – безпечною, спочатку її зсередини обпалюють. Кожний шов роблять міцним, без зазорів. Окрім того, пічка економічна у використанні: трьох полін дров стає на півтори години обігріву приміщення.

"Ми розуміємо, що у цей нелегкий для країни час кожен повинен долучитися до спільної справи. Зараз нашим бійцям в АТО потрібна допомога, – розповідає заступник голови правління ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський.  Для того, щоб нашим солдатам було хоча б тепло, вони мали на чому зварити їсти, загріти чай та висушити одяг, ми розпочали робити пічки-"буржуйки" з газових балонів".

Наразі газовики працюють над наступною партією твердопаливних пічок. Готові навіть їх удосконалити, чекають на відгуки та побажання вояків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: