fbpx

Прикарпатські художники придбали спеціальні аптечки для бійців спецпідрозділу "Грифон"

Суспільство 13:12, 30.08, 2014

Прикарпатські художники за виручені на аукціонах кошти придбали спеціальні рюкзаки-аптечки для надання першої медичної допомоги та передали їх на потреби правоохоронцям Івано-Франківщини, а лікар-волонтер показав, як найбільш ефективно використати їх для порятунку пораненої людини.

1

Реалії сьогодення такі, що кожен свідомий громадянин України намагається у доступний йому спосіб долучитися до спільної справи – допомоги захисникам нашої Вітчизни. Зокрема, Івано-Франківська обласна організація Національної спілки художників України організувала та провела благодійні аукціони, на яких продавалися твори місцевих митців. За одержані кошти за посередництвом підприємця Оксани Воробканич було придбано медичні сумки іноземного виробництва, укомплектовані набором всіх необхідних медзасобів та матеріалів для надання невідкладної допомоги в польових умовах, повідомляє КУРС з посиланням на УМВС в Івано-Франківській області.

2

Крім того, на базі спецпідрозділу «Грифон» з використанням цих аптечок протягом двох тижнів проводилися спеціальні навчання щодо напрацювання навичок надання медичної допомоги під час військових дій. "Грифонівців" інструктував лікар-волонтер, який має багаторічний досвід роботи у цій галузі під час військових конфліктів у п’яти країнах світу. На заняттях відпрацьовувалися дії міліціонерів в ситуаціях отримання найбільш характерних поранень безпосередньо на полі бою. Зокрема, волонтер-іноземець розповів та показав, як правильно транспортувати поранену людину, як поставити крапельницю, проводити реанімаційні заходи та інше. Крім того, він окремо наголосив рятувальникам на необхідності дбати про власну безпеку під час надання ними допомоги іншим.

Здобуті на заняттях знання та навички можуть стати у нагоді правоохоронцям під час їх подальшої служби, зокрема, і в зоні проведення антитерористичної операції. Частина бійців спецпідрозділу "Грифон" наразі готується до виїзду в східний регіон України. Крім того, окремі працівники служби отримані вміння далі передаватимуть іншим колегам-міліціонерам.

3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: