fbpx

Прикарпатські медики переймають досвід польських колег

16:47, 27.06, 2014

На навчально-виробничій базі «Арніка» Івано-Франківського національного медичного університету, що в Яремче, розпочалися заняття для фахівців екстреної медичної допомоги, організовані на відзначення українсько-польських днів «Медицина порятунку».

Організаторами учбового процесу з української сторони, окрім науковців прикарпатського вищого навчального закладу, виступили департамент охорони здоров’я облдержадміністрації та обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Для проведення занять в область з Польщі прибули представники Асоціації працедавців екстреної медичної допомоги, служби медичної авіації, медичних університетів Познані й Варшави.

 

«Люди, які до нас приїхали, є одними з найбільш фахових у системі екстреної медичної допомоги, створеної в Польщі, – зауважив у коментарі журналістам головний лікар Івано-Франківського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський. – Вони працюють за передовими технологіями порятунку людей, мають сертифікати Американської Асоціації серця».

Наразі, за словами Володимира Васильовича, повчитися в іноземних колег, переймаючи їх досвід дій в екстремальних ситуаціях, коли є важливою кожна хвилина, мають можливість 30 медиків Івано-Франківщини. Крім практичних навиків, відпрацьованих на спеціальних манекенах, вони отримають знання з методики викладання матеріалу, що дозволить їм у найближчому майбутньому стати інструкторами з екстреної медицини.

«Те, що здобувається упродовж занять, дасть змогу врятувати десятки, сотні людських життів, – переконаний директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник. – Наші медики пройдуть хорошу школу, через якийсь час матимемо й тих, хто навчатиме своїх колег у подальшому тут, на місці».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: