fbpx

Прикарпатські медики пройшли навчання у Центрі реабілітації слуху в Хорватії

Суспільство 22:22, 17.10, 2016

Делегація лікарів Івано-Франківської обласної лікарні переймала досвід хорватських колег у напрямку реабілітації нечуючих.

"Наші спеціалісти повернулися зі стажування в центрі реабілітації слуху "Суваг" у Хорватії. Багато вражень, нові методики, нові підходи до реабілітації, знайомства з новими людьми… Все це привезли додому. Для наших дітей і наших спеціалістів", – повідомила на своїй сторінці в мережі педіатр, голова громадської ради Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Оксана Манюх.  

Від одного побаченого випадку в центрі – плакали всі, поділилася лікар. Плакали, порівнюючи тамтешню ситуацію з українською. 

"Познайомилися з 30-річним глухим чоловіком, який проходив реабілітацію в центрі… Він водить автомобіль, говорить по мобільному телефону, спілкується мовою з людьми… Це вражає до сліз…"  розповіла Оксана Манюх. 

Лікар переконує, що отриманий досвід є запорукою змін для дітей області з порушеним слухом. 

Нагадаємо, прикарпатські науковці впровадили медичну реабілітаційну програму для дітей із вадами слуху – пацієнтів Центру слухомовної реабілітації для дітей із вадами слуху. Центр відкрили на Прикарпатті три роки тому. 

Читайте: Місія Global ENT Outreach в Івано-Франківську безкоштовно оперує дітей і дорослих із вадами слуху

Також лікарі Центру слуху проводять виїзні прийоми в районах області. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: