fbpx

Прикарпатські медики закликають матерів до грудного вигодовування. ВІДЕО

Здоров'я 11:57, 08.08, 2018

На Прикарпатті завершився тиждень грудного вигодовування. Протягом цього часу медики розповідали матусям про усі переваги найкращого нектару для немовлят.

Медики переконують, якщо малюк отримує молоко матері із перших митей життя, він активніше розвивається та рідше хворіє. Крім того, таке годування зменшує показник дитячої смертності, йдеться у сюжеті "Каналу 402".

"Дитина отримує ті поживні речовини, які дозволяють їй нормально розвиватися як фізично, так і в інших моментах. Так само вона отримує імунітет через антитіла, які є в молоці, що оберігає від найбільш поширених інфекцій, які впливають на дитячу смертність, – діареї і пневмоніяї, – розповідає головний спеціаліст ДОЗ ОДА Володимир Дзьомбик

Медики кажуть, раніше людство навіть не задумувалося, чи варто годувати дітей грудьми, чи ні. А тепер, з появою різноманітних сумішей, деякі матері надають їм перевагу, нехтуючи здоров'ям немовлят.

"Грудне вигодовування  це найбільш природний спосіб,  зауважує заступник головного лікаря ОПЦ Ірина Мегедин Молоко  це найбільш адаптована суміш для новонародженої дитини. Її склад ще жодна технологія не повторила. Молоко  це суміш, яка доступна у будь-який час, яка тепла і її не треба підігрівати, не вимагає коштів і затрат, і яка спричиняє найкращий клімат для дитини".

Медики відзначають, що діти, які вигодовуються грудьми, виростають більш врівноваженими, спокійними та добрішими. Не сумніваються у цьому і прикарпатські матусі.

Світова статистика свідчить, що лише 30% жінок годують дітей грудьми. На Прикарпатті ситуація краща  тут цей показник сягає 97%. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: