fbpx

Прикарпатські підприємці пропонують продавати деревину виробникам теплової енергії поза аукціоном

Суспільство 21:30, 28.01, 2015

Підприємці Прикарпаття, які займаються виробництвом енергії на альтернативних видах палива, пропонують змінити законодавство і дозволити їм купувати деревину поза аукціоном.

Таку пропозицію висловили місцеві підприємці на круглому столі на тему "Чи потрібна франківцям альтернативна енергетика?", який відбувся в Івано-Франківську.

"Всі знають, що сировина купується на аукціонах. На аукціон сьогодні може прийти будь-який підприємець чи підприємство і купити ту кількість деревини, яку він хоче. Так пише закон. Але є реалії, які вимагають переглянути схему продажу тієї сировини, яка необхідна нашим виробникам теплової енергії в першу чергу", – сказав представник ТзОВ «Інвестиційна компанія "Інвест Енерджі" Олександр Осіпов.

За його словами, варто підрахувати, скільки таким підприємствам потрібно деревини, надавати їм пріоритети в її отримані, а решту виставляти на аукціони. Наразі місцеві підприємці змушені закупляти деревину в інших областях.

Осіпов відзначив, що минулого року кількість експортованих дров всіма підприємствами Івано-Франківської області становить 26 тисяч кубічних метрів твердопаливних дров.

При цьому, каже підприємець, в області минулого року проведено 53% рубок відносно до приросту насаджень.

"Тобто 47% фізично не в стані зрубати з різних причин. Але потенціал у нас дуже великий, і в нас абсолютно нема потреби їздити в інші області", – відзначив підприємець.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: