fbpx

Прикарпатські правоохоронці за добу ліквідували п'ять закладів гральних автоматів

Суспільство 18:18, 26.06, 2014

Протягом однієї доби прикарпатські правоохоронці виявили та припинили незаконну діяльність п'яти закладів, в яких надавались послуги у сфері грального бізнесу, а відвідувачів закладу пригощали фальсифікованими алкогольними напоями.

Як повідомили КУРСу у прес-службі УМВС в Івано-Франківській області, під приціл працівників підрозділу Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області одночасно потрапили п'ять залів, які функціонували у різних містах області, а саме: у Калуші, Надвірній та Болехові. Діяльність цих закладів ретельно конспірували три молоді мешканці Калуша, один з яких уже був раніше судимий. У приміщенні велось відеоспостереження і допускали лише за попередньою домовленістю. А нещодавно в одному із цих закладів місцевий мешканець програв кругленьку суму грошей – 50 тисяч гривень.

Приміром, у Калуші один із залів працював на другому поверсі у приміщенні новобудови, де якраз велись ремонтні роботи. Задля того, аби так звані «любителі азартних ігор» навідувались частіше, їм пропонували фальсифікований коньяк. Звичайно, це сприяло програшам більших сум грошей та стимулювало азарт – говорять оперативники підрозділу УДСБЕЗ УМВС в області.

Загалом, правоохоронці вилучили 30 гральних апаратів, 9 системних блоків, а також журнали ведення записів «чорної» бухгалтерії, гроші, зароблені злочинним шляхом, та список відвідувачів, який засвідчує, що заклади вели активну протиправну діяльність.

«Люди, порушуючи Закон, організовують незаконну діяльність у сфері грального бізнесу, як свідчить практика, маючи на меті власне збагачення, такі громадяни зважуються на скоєння інших злочинів. А це все призводить до проблемних питань в сім'ях, у гральний бізнес втягуються неповнолітні, сім'ї втрачають годувальників. Тож діяльність правоохоронців у цьому напрямку продовжується – до тих пір, доки на Прикарпатті не викорінять усі факти надання послуг у сфері грального бізнесу», – зазначив начальник УДСБЕЗ УМВС в області підполковник міліції Іван Брензович.

На сьогодні правоохоронці аналізують матеріали, зокрема, встановлюється розмір програшів і загальний оборот закладів. Однак вже зараз відомо, що йдеться про десятки тисяч гривень. Наразі міліціонери з'ясовують роль усіх учасників, які причетні до організації та зайняття гральним бізнесом, а це і адміністратори, і організатори, і всіх ті, хто брав участь у цій протиправній діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: