fbpx

Прикарпатські рятувальники допомагають знайти у горах трьох туристів, – один загинув

Суспільство 09:47, 20.03, 2018

17 березня троє чоловіків розпочали сходження на гору Піп Іван зі сторони міста Рахів Закарпатської області та заблукали. До пошуків туристів залучено 15 рятувальників з Івано-Франківщини.

Про це у мережі Фейсбук повідомив начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.
 

Вчора в обід двоє рятувальників Явірницького пошуково-рятувального відділення вийшли на допомогу працівникам Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення, які проводили пошуки 3 туристів. 

За попередньою інформацією, туристи 17 березня здійснювали сходження на гору Піп Іван зі сторони міста Рахів Закарпатської області та заблукали. 

19 березня о 16:46 працівники Явірницького пошуково-рятувального відділення на полонині Гропа знайшли одного з туристів, 32-річного жителя міста Ужгород.

Зі слів туриста, їхня група розділилась і один з чоловіків, 33-річний житель міста Ужгород, загинув орієнтовно між полониною Гропа та горою Вихід.

Третій турист, 29-річний житель міста Тернопіль, самостійно зійшов в урочище Погорілець поблизу присілка Шибене Зеленської сільської ради Верховинського району та зупинився в місцевих жителів. 

Рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення супроводили потерпілого туриста на пункт постійної дислокації пошуково-рятувального відділення на горі Піп Іван. Чоловік був у задовільному стані, медичної допомоги не потребував.

20 березня о 05:10 год. до проведення пошукових робіт туриста залучено 13 рятувальників та 3 одиниці техніки Івано-Франківського, Верховинського та Косівського пошуково-рятувальних відділень Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

В режимі готовності перебувають працівники Ясінянського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Закарпатській області у складі 10 чоловік та 2 одиниці техніки.

Сьогодні о 12:50 рятувальники з Івано-Франківська знайшли тіло загиблого туриста між полониною Гропа та горою Вихід. Тіло транспорутють до підніжжя гори Погорілець Верховинського району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: