fbpx

Прикарпатські школи можуть позмагатися за участь у програмі демократичних змін

Суспільство 17:07, 03.12, 2015

Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства в Україні "Демократична школа" запрошує зацікавлені школи на Прикарпатті до участі у Програмі.

32 відібрані шкільні команди пройдуть вступний тренінг у березні 2016 з демократичного розвитку школи, після чого з ними упродовж 2016-2017 навчального року працюватимуть експерти, які допоможуть їм здійснити оцінку потреб для демократичних змін у школі й надаватимуть підтримку у розробці та реалізації шкільних проектів, а також у налагодженні партнерства з громадою та співпраці між школами із різних областей України.

До участі запрошуються команди у складі 4 осіб:

1) директор школи чи заступник директора, відповідальний за позакласну роботу;

2) заступник директора чи вчитель;

3) представник батьківського комітету школи;

4) представник місцевої влади або неурядової організації, що співпрацює зі школою.

Мета програми: поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища у школі, а також сприяння побудові навчально-виховної роботи на принципах освіти з прав людини та демократичного громадянства (ОДГ/ОПЛ).

Програма передбачає співпрацю між школами, представниками місцевої громади (батьків) та органів самоврядування. Структура Програми передбачає сприяння розвитку партнерських зв’язків між школами.

Програма реалізовується у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримки системних реформ у сфері середньої освіти в Україні.

Кінцевий термін подання заявок: 30.12.2015.

Детальніша інформація за посиланням >>.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: