fbpx

Прикарпатські школярі та студенти щотижня співатимуть Гімн України

Суспільство 11:23, 21.09, 2018

Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення "Про виконання Державного Гімну Україну перед початком занять в навчальних закладах області".

Цим рішенням облрада рекомендує керівникам шкіл та вищих навчальних закладів забезпечити щотижневе виконання Державного Гімну України перед початком занять – в межах всього закладу освіти або в кожному приміщенні окремо. Після Гімну у навчальних закладах будуть вшановувати пам’ять загиблих за Україну хвилиною мовчання.

Депутат від ВО “Свобода” Василь Попович запропонував додати до рішення уведення обов’язкового вивчення християнської етики у школах, яку, за словами депутата, “реформаторка Гриневич забороняє у новій українській школі”.

За його словами, не треба рівнятися на Європу, де “не пам’ятають національних свят і традицій, які стара Європа берегла”.

Голова облради Олександр Сич запропонував пропозицію Поповича винести на наступну сесію окремим рішенням.

“Мова йде про ритуали. А це не ритуали, а предмет”, – пояснив свою позицію Сич.

Нагадаємо, вчора міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків різко розкритикував Міністерство освіти, яке не рекомендує першокласникам “Нової української школи” вивчати курс “Християнська етика”.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: