fbpx

Прикарпатського бійця АТО Романа Ілитчука відпустили на поруки

Суспільство 07:16, 03.06, 2016

Учора, 2 червня, апеляційний суд Донецької області відпустив з-під варти бійця АТО Романа Ілитчука. На разі Роман повертається додому на Прикарпаття.

Суд розглянув усі подані поруки від народних депутатів та міського голови Яремче. За результатами судового засідання запобіжний захід “тримання під вартою” було змінено на “взяття на поруку” мером Яремче Василем Онутчаком. Крім того, суд взяв до уваги поруку народного депутата Юрія Дерев’янка та звернення депутатів Івано-Франківської облради, яке ініціювали депутати облради від партії “ВОЛЯ”.

Депутат облради від партії “ВОЛЯ” Ольга Федишина спілкувалась із адвокатом Романа Ілитчука, який зазначив: “З огляду на таку вагому підтримку депутатів усіх рівнів та громадськості, судове засідання відбулось інтелігентно та суд поводив себе більш адекватно, ніж попередні рази”.

На разі слідство продовжує тривати. Зокрема, на вимогу слідчого Роман зобов’язаний з’являтись для подачі свідчень. Громада, народні депутати, обласні депутати та бійці АТО будуть і надалі слідкувати за ходом справи.

На судовому засіданні були присутні мер Яремче, мати Романа Ілитчука та представники громади, АТОшники. Судове засідання в місті Бахмут завершилося гімном України, який виконали яремчанці.

Нагадаємо, громадськість організувала мирний мітинг на підтримку прикарпатського бійця АТО. Депутати облради від партії “ВОЛЯ” звернулись до головного прокурора обласної воєнної прокуратури із вимогами:
1. Втрутитись в ситуацію і не допустити незаконного свавілля з боку правоохоронних органів та захистити патріота і захисника України Ілитчука Романа Ярославовича.
2. Вжити необхідних заходів з метою передачі матеріалів кримінального провадження на розгляд іншого суду.
3. Вжити всіх необхідних заходів щодо передачі матеріалів кримінального провадження, зазначеного у даній заяві, до іншого органу досудового розслідування, з метою об’єктивного та неупередженого розгляду справи.
Також за ініціативи депутатів облради від партії “ВОЛЯ” облрада направила звернення до Президента України П. Порошенка, Генерального прокурора України Ю. Луценка, Міністра оборони України С. Полторака, Міністра внутрішніх справ України А. Авакова щодо забезпечення неупередженого та об’єктивного розслідування кримінального провадження відносно учасника АТО Ілитчука Романа Ярославовича та зміни запобіжного заходу на такий, що не пов’язаний із триманням під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: