fbpx

Прикарпатських міліціонерів вчили, як боротися з підкупом виборців та крадіжками бюлетенів. ФОТО

Суспільство 09:32, 14.10, 2015

Працівники практичних підрозділів прикарпатської міліції провели для курсантів та офіцерів практичні заняття із протидії можливим порушенням під час виборчого процесу.

Відповідно до розробленого спільного наказу УМВС, УДСНС та програми на базі ПФ НАВС у Івано-Франківській області, проведено тактико-спеціальні навчання із особовим складом Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ на тему: "Забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час проведення виборчого процесу", пише КУРС з посиланням на прес-службу УМВС в Івано-Франківській області.

Метою завдань є поглиблення теоретичних знань із застосуванням практичних навиків працівниками практичних підрозділів, зокрема Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (вибухотехніками), кінологами, представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та медслужби.

Завданням проведених навчань було відпрацювати тактику та методику дій за дев’ятьма запропонованими фабулами, зокрема: підкуп виборців на виборчій дільниці, крадіжка бюлетенів, тактика дій при хуліганських проявах, умови та межі застосування фізичної сили, прийоми рукопашного бою, спецзасобів та вогнепальної зброї. Також навчали, як діяти при виявленні проведення незаконної передвиборчої агітації, можливих проблемах із електропостачанням на виборчій дільниці під час підрахунку голосів, відпрацьовували практичні дії з пошуку та знешкодження вибухових пристроїв та речовин, порядок використання засобів пожежогасіння, розглядалася ситуація передачі виборчого бюлетеня іншій особі, тактика дій працівників спеціальних підрозділів при спробі заволодіння бюлетенями, які перевозяться транспортними засобами до територіальної виборчої дільниці.

Загалом офіцери та курсанти, які будуть задіяні для несення служби із охорони правопорядку на виборчих дільницях, належно провели практичні заняття із професійної підготовки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: