fbpx

Прикарпатських митців запрошують подаватися на премію Лукавецького

Суспільство 12:46, 14.01, 2015

Розпочато прийом творів і робіт на здобуття обласної премії імені Ярослава Лукавецького, яка є найвищою на Прикарпатті відзнакою в галузі архітектури, дизайну, образотворчого і народного мистецтва.

На розгляд комісії з присудження премії імені Ярослава Лукавецького приймають роботи від творчих спілок, об’єднань, товариств, громадських організацій мистецького та просвітницького спрямування, управління культури й управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, навчальних та мистецьких закладів, видавництв, редакцій газет і журналів.

Надані матеріали, як наголошують в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації, повинні бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх двох років, але не пізніше, як за три місяці до їх висунення на здобуття премії.

Роботи прийматимуть до 10 березня, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Переможців оголосять упродовж тижня.

Довідково:

Уродженець м. Снятина Ярослав Лукавецький відомий на Івано-Франківщині тим, що відкрив першу на Покутті мистецьку школу для української молоді, працював головним художником Станіславського (нині Івано-Франківського) обласного драматичного театру, був серед організаторів Гуцульського ансамблю пісні й танцю.

Малював портрети відомих українських культурних діячів і політиків: Володимира Кобринського, Богдана Лепкого, Теофіла Окуневського. Звертався також до жанрового живопису, натюрморту, пейзажу. Створював декорації до вистав, ескізи сценічних костюмів, портрети українських акторів.

Премія імені Ярослава Лукавецького в області була встановлена в 2002 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: