fbpx

Прикарпатським атовцям виділять цього року на 50% путівок більше, аніж у минулому

Суспільство 10:06, 27.01, 2017

26 січня відбулась спільна нарада департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації та виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування, на якій розглянули питання ефективності реабілітаційного лікування в 2016 році та обговорили організаційну роботу щодо направлення працюючих хворих на відновлювальний етап лікування та перспективу оздоровлення учасників АТО в 2017 році.

У нараді взяли участь заступник директора ДОЗ ОДА Микола Стовбан, начальник відділу ДОЗ ОДА з організації медичної допомоги населенню Ліліана Сабадаш, головний спеціаліст Державної служби України в справах ветеранів війни та учасників АТО Володимир Веркалець, заступники головних лікарів з медичної частини лікувальних закладів області і з експертизи тимчасової непрацездатності та профільні спеціалісти Фонду.

"Одним з важливих завдань охорони здоров’я є медична реабілітація хворих, оскільки вона надає хворому можливості для повернення до праці та сприяє соціальній реабілітації,  говорить заступник директора ДОЗ ОДА Микола Стовбан. – Саме тому департамент охорони здоров’я тісно співпрацює з виконавчою дирекцією обласного відділення Фонду в питаннях реабілітації працюючого населення області".

Спеціалісти також відзначають щорічне збільшення кількості реабілітаційних путівок. Так, на 2017 рік виділено на 51% путівок більше, аніж у 2016 році, загальна кількість яких склала 427 направлень до реабілітаційних закладів. Відбір хворих будуть здійснювати комісії з 20 лікувально-профілактичних закладів області за шістьма профілями.

У свою чергу замовлення путівок здійснюється на основі заявок з лікувально-профілактичних закладів області.

Також посадовець звернув увагу присутніх на важливість цього питання, оскільки на реабілітаційне лікування затрачаються значні кошти Фонду. Тому на кожному етапі лікування хворого в лікувально-профілактичному закладі має бути відпрацьована чітка система обґрунтованого направлення пацієнта від лікуючого лікаря, завідувача відділення, заступників головного лікаря з медичної частини та експертизи тимчасової непрацездатності.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: