fbpx

Прикарпатський активіст тролить міністра оборони – вимагає нагородну зброю

Політика 18:30, 25.02, 2016

Громадський діяч та інформаційний аналітик Ігор Ткач звернувся до міністра оборони України Степана Полторака із заявою на отримання нагородної вогнепальної зброї.

У заяві Ігор Ткач нагадав міністру про недавнє нагородження автоматичною та іншою вогнепальною зброєю громадян Арсенія Яценюка, Ігоря Кононенка, Павла Петренка та інших. Активіст також нагадав Полтораку ст. 22 Конституції України, у якій йдеться, що всі громадяни України рівні у своїй гідності та правах.

"Я, як громадянин України, як і інші громадяни (Яценюк А, Кононенко І., Петренко П), яким Вами надано вогнепальну зброю, не є військовослужбовцем, не брав участі в бойових діях, не був мобілізований, не передавав власний транспорт для виконання військово-транспортного обов'язку. На благо України працюю вже багато років… Отже, маю такі ж права, як і вищезгадані громадяни, зокрема, отримати в нагороду зброю від своєї держави. Наголошую, що дискримінація за ознакою соціального статусу чи іншими ознаками в Україні не допускається", – пише в заяві Ігор Ткач.

Відтак, заявник вимагає від міністра видати відповіданий наказ про нагородження Ткача Ігоря Євгеновича вогнепальною зброєю; надати йому короткоствольну вогнепальну зброю; повідомити про прийняття рішення письмово в належному порядку і терміни згідно із законодавством.

Ткач також додав, що у разі потреби готовий компенсувати вартість нагороди за балансовою вартістю. 

Ігор Ткач

Як недавно повідомлялося у ЗМІ, глава Міноборони Степан Полторак нагородив зброєю главу уряду Арсенія Яценюка, кількох міністрів, секретаря РНБО та кількох народних депутатів. Так, Яценюка зброєю було нагроджено ще у травні 2015 року "за визначні заслуги у забезпеченні обороноздатності країни, зміцненні нацбезпеки, зразкове виконання службового обов'язку та виявлені високий професіоналізм, честь і доблесть". Очільнику Кабміну подарували пістолет-кулемет Томпсон зразка 1928 року та 203 патрони. 

Глава Мін'юсту Павло Петренко та керманич МВС Арсен Аваков також отримали нагродну зброю – кольти М1911, та 84 і 140 патронів відповідно.

Також були нагроджені помічник президента України Олексій Горащенков (7.63-мм пістолет МАУЗЕР К-96 та 73 патрони), голова Державної Казначейської служби Тетяна Слюз (5,45-мм пістолет ПСМ та 8 патронів), Секретар РНБО Олександр Турчинов (7,63-мм пістолет МАУЗЕР К – 96 та 105 патронів). 

Окрім того, Полторак нагородив сам себе вогнепалом GLOCK 19 gen в комплекті з 103 патронами. Зброю отримали і народні депутати: Ігор Кононенко (9-мм ФОРТ та 15 патронів), Ігор Котвіцький  (11.43-мм пістолет Кольт М1911 та 7 патронів), Сергій Куніцин (7,62-мм пістолет ТТ та 8 патронів), Іван Мирний (9-мм автоматичний пістолет АПС та 20 патронів). 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: