fbpx

Прикарпатський активіст закликає ПриватБанк навчити водіїв інкасаторських автомобілів культурі руху

Суспільство 12:11, 03.04, 2015

Громадський активіст, випускник Школи державної політики Університету Меріленду (США), фахівець з транспортних систем і організації дорожнього руху Віктор Загреба публічно звернувся до керівництва ПриватБанку.

Приводом для звернення активіста стала аварійно небезпечна поведінка водія інкасаторської машини банку. Як зазначив Віктор Загреба, це був не перший випадок зухвалої і невиправдано небезпечної їзди водіїв ПриватБанку. 

Вчора (01.04.2014, час 17:34) поблизу міста Надвірна Івано-Франківської області, на трасі Н-09, я був свідком, як водій службового автомобіля АЕ3786НК без необхідності і без увімкнених спецсингалів здійснив цілу серію порушеннь ПДР. За менш як хвилину, поки він був в полі мого зору, він: (а) перевищував швидкість в населеному пункті (він рухався близько 80-90 км/год при дозволеній швидкості 60 і при дуже розбитій дорозі), (б) декілька разів здійснив обгін в заборонених місцях (один з цих випадків зафіксований на фото), (в) не вмикав сигналів повороту при цих маневрах. Це вже не перший випадок, коли я бачу невиправдано небезпечну і зухвалу поведінку водіїв "Приватбанку" у Івано-Франківській області. Тому до банку є декілька прохань:

1) зробити персональне зауваження водію цього автомобіля (думаю, звільняти його нема потреби, бо очевидно, що це така організаційна культура серед водіїв банку);
2) запровадити систему постійного навчання для водіїв банку на тему безпечної і культурної їзди та системи моніторингу їхньої поведінки за кермом;
3) як частину моніторингу (п.2), нанести на задню частину усіх автомобілів великі наліпки з запитанням "Як я їду?" (або щось подібне) і виділеним телефоном кол-центру (тільки не загального, а того, на який можна буде швидко додзвонитися). 
4) провести або підтримати кампанію за безпечну поведінку на дорогах, використовуючи комунікаційні ресурси і клієнтську авдиторію банку. наша ініціатива Vision Zero for Ukraine може виступити з пропозиціями, що це могло б бути.
5) вважати це офіційним зверненням і дати відповідь протягом 5 днів.

Якщо ви теж бачили подібне хамство у ваших містах і областях, напишіть про це в коментах. Хай в банку знають. Я щось думаю, це не тільки на Прикарпатті, – звернувся Віктор Загреба до громадськості.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: