fbpx

Прикарпатський депутат хоче спалювати сміття з половини області на цементно-шиферному заводі

Суспільство 10:59, 16.09, 2015

Депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк пропонує половину сміття з території області сортувати та спалювати на цементно-шиферному заводі в Івано-Франківську.

"Найкращий варіант збирання, вивозу, сортування, переробки та утилізації сміття з 50% території області та міста Івано-Франківська є цементно-шиферний завод. Саме там знаходиться діюча установка з температурою запікання цементної суміші у близько +1500 С. Це температура плавлення сталі.Тому немає жодного сумніву, що спалення переробленого і відсортованого сміття, з використанням супер-технологічного екологічного фільтру на трубі викидів, 99,99% гарантовано утилізує все сміття половини області, з населенням близьким до 550-600 тисяч громадян", – пише Романюк у мережі Фейсбук.

Відсортовані матеріали, метали, пластик, папір депутат пропонує відправляти на вторинну обробку, а супровідне тепло можна використовувати для обігріву третини міста.

Впровадження такого плану в життя, за підрахунками Романюка, створить на території області 150-250 робочих місць.

"Потрібно лишень одне: мудре громадське обговорення, величезна роз'яснювальна робота фахівців, екологів та інженерів; абсолютна 100% прозора і відкрита дискусія, відкритість і щирість. Роль громадськості та її участь повинна бути ще на етапі проектування і розроблення проекту. Це створення нових 150-250 робочих місць, цілодобовий графік роботи у 3 зміни, 365 днів на рік. Унікальне транспортне сполучення: автомобільне та залізничне. Податки і надходження дешевих енергоресурсів в обласний центр, нічне дешеве вуличне освітлення, технологічний та екологічний прорив з сміттєвої безвиході", – підсумовує Юрій Романюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: