fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Прикарпатський нардеп наполягає на розгляді пакету антиолігархічних законопроектів на цьому пленарному тижні

Прикарпатський нардеп наполягає на розгляді пакету антиолігархічних законопроектів на цьому пленарному тижні

Політика 10:24, 23.12, 2014

Народний депутат, член Ради партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко наполягає на включенні в порядок денний Ради пакету законопроектів, що дозволять додатково залучити до Держбюджету близько 100 мільярдів гривень за рахунок олігархів.

Про це йдеться в листі нардепа до Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

В листі пропонується включити до порядку денного засідань Верховної Ради на пленарному тижні з 23 по 26 грудня 2014 року чотири законопроекти.

Перший – законопроект №1492 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням)".

Документом передбачається скасувати "індульгенції" для фінансово-промислових груп при експортних операціях, які передбачені чинним законодавством. Також пропонується скоротити тривалість податкової перевірки відповідних контрольованих операцій з трьох до шести місяців.

"Необхідність запровадження таких правил та контролю їх дотримання пояснюється поширенням практики штучного створення фінансових потоків між підприємствами, які входять до складу однієї транснаціональної корпорації (ТНК) або промислово-фінансової групи (ПФГ) та розташовані у різних країнах",  зазначає нардеп.

На його думку, це дозволить залучити додатково до бюджету близько 70-80 мільярдів гривень.

Другий – законопроект №1127 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення деяких положень, що регулюють порядок здійснення державних закупівель)".

Законопроект зобов'язує усі без винятку державні, комунальні та казенні підприємства здійснювати свої закупівлі через тендери. Це дасть можливість заощадити для держбюджету від 15 до 50 мільярдів гривень.

Третій – законопроект  №1493 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підвищення ставки плати за користування надрами)".

Документ дозволяє збільшити рентні ставки на видобування руди, нафти та газу. За розрахунками, додаткові надходження до бюджету завдяки таким змінам становитимуть до 7 мільярдів гривень.

Четвертий – законопроект №1491 "Про внесення змін до Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів та кворуму загальних зборів акціонерних товариств)".

Відповідні зміни, за словами авторів документу, змусять олігархів, які разом із державою володіють держпідприємствами, виплатити прибутки державі, які зараз не виплачуються. Додаткові надходження у разі ухвалення цього законопроекту, вважає депутат, становитимуть до 2 мільярдів гривень. 

Пакет Антиолігархічних законопроектів був зареєстрований депутатами політичної партії "ВОЛЯЮрієм Дерев'янкомІриною Сусловою та авторським колективом  членами Ради партії Ольгою Галабалою та Сергієм Тараном. Пакет антиолігархічних законопроектів був створений внаслідок широкого обговорення з колективами медиків, освітян, студентів, підприємців у Вінницькій, Чернівецькій, Миколаївській, Тернопільській, Хмельницькій, Херсонській, Кіровоградській, Полтавській, Житомирській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: