fbpx

Прикарпатський нардеп Насалик пояснив, за яких умов балотуватиметься на мера Донецька

Політика 08:15, 27.01, 2016

Екс-міський голова Калуша, народний депутат Ігор Насалик балотуватиметься на посаду міського голови Донецька, якщо "Мінські угоди" будуть виконані усіма учасниками переговорів.

Про це Ігор Насалик повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Як повідомляв КУРС, вчора Ігор Насалик в ефірі телеканалу 112 заявив про бажання балотуватися на посаду міського голови Донецька, коли той стане українським.

Заява нардепа викликала жваве обговорення у мережі Фейсбук, одні користувачі скептично поставились до висловлювань нардепа і насміхались з його "космічної" заяви, інші захоплювались відважністю Ігоря Насалика.

Тому Ігор Насалик більш детально розповів про умови, за яких готовий боротися за крісло мера Донецька.

"Шановні друзі! Очевидно, що кожен з Вас, без сумніву, стратег і тактик, кожен має своє бачення розвитку країни і подій на Донбасі, які стали нероздільними і взаємозалежними. Спробую поділитись своїми міркуваннями, не претендуючи на аксіоми чи істину. Насправді можливих варіантів розвитку подій не так вже і багато і історія їх чудово знає.

1. Заморожений конфлікт – Придністров'я, Абхазія, Карабах, Палестина  Ізраїль.

2. Хорватський варіант  силова можливість вирішення проблеми.

3. Північно-ірландський, що входить до Великої Британії (1960 -1998), інтеграційний варіант, що закінчився Белфастською угодою.

 4. Втрата державності  тут прикладів більш ніж достатньо від Римської імперії до СРСР, але чомусь в думках Чечня.

Я більше чим переконаний, що більшість не читала Мінськоі угоди, а тим більше протоколів до угоди. Як правило, керуємось оцінкою політиків і експертів в телевізійних шоу і інформаційних програмах, де пропозиції  від розширення переговорного формату (таке враження, що вони п'ють зранку каву з Обамою і Камероном, а ввечері за тенісом обговорюють глобальні проблеми світової економіки) до обнести колючим дротом "ватників" – хай подохнуть. Яким ми насправді бачимо майбутнє нашої домівки? Відповідь на це питання і є ключем до дії. Якщо за базу взята унітарність держави і непорушність кордонів, ми прийдемо до варіанту 3 і Мінських угод, які без консолідованої позиції українського суспільства можуть трансформуватись в будь-який інший варіант. Україна опинилася в позиції цугцванг, коли будь-який інший крок погіршує позицію. Я не драматизую ситуацію, але і не в ейфорії від розвитку подій", – пише нардеп.

Ігор Насалик зазначив, що альтернативи "Мінським угодам" немає і лише за повного їх виконання він готовий балотуватися на посаду міського голови Донецька.

"Насправді в нас немає альтернативи "Мінській угоді", але будь-які зміни Конститиуції в розрізі особливостей місцевого самоврядування на окупованій території без припинення вогню (перший пункт угоди), обміну заручників, виведення окупаційних військ, відновлення контролю на українсько-російському кордоні, розброєння незаконних збройних формувань, відновлення центральних органів влади, інформаційного простору є небезпечними і неприпустимими. Якщо ці умови будуть виконані  я залюбки візьму участь в виборах міського голови Донецька", – зазначив Насалик.

Нагадаємо, минулого року народний депутат Ігор Насалик брав участь у виборах міського голови Івано-Франківська, проте поступився у другому турі висуванцю від ВО "Свобода" Руслану Марцінківу.

Раніше в Ігоря Насалика був невтішний досвід участі у виборах міського голови Києва. У травні 2014 року Насалик здобув менше 1% голосів киян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: