fbpx

Прикарпатський "Правий сектор" вимагає зупинити операцію "Перехват"

Суспільство 19:19, 12.07, 2015

Сьогодні обласний осередок “Правого сектору” оприлюднив заяву щодо подій, які сталися 11-12 липня в Мукачевому. Представники ПС закликають головного міліціонера області Віктора Шкутова скасувати операцію "Перехват" та повернути прикарпатських правоохоронців на місце постійної дислокації.

"Зі слів начальника УМВС в Івано-Франківській області В. Шкутова, на місце події в Закарпатті було відправлено працівників міліції з Прикарпаття "для охорони громадського порядку" та оголошено план "Перехват" в області. У зв’язку з цим пропонуємо В. Шкутову терміново публічно підтвердити або спростувати інформацію про перебування працівників Івано-Франківської міліції на місці конфлікту в Закарпатській області. У випадку підтвердження такого факту вимагаємо негайно відкликати працівників УМВС в Івано-Франківській області на місце їх дислокації! Вимагаємо скасувати план "Перехват" в області та зняти блокпости, оскільки наявність озброєної автоматами міліції може спровокувати непередбачувані дії з боку невизначеної кількості учасників бойових дій, які перебувають на ротації!" – застерігають активісти ПС.

ПС пропонує керівництву обласного УМВС звернутися до Міністерства внутрішніх справ України та особисто до міністра Авакова з рекомендацією негайно припинити силову операцію, спрямовану проти бійців "Правого сектору" в Мукачевому. Вони вимагають притягнути до відповідальності народного депутата М. Ланьо та всіх винних у вбивстві побратимів. Вони зазначають, що в збройній сутичці загинули двоє бійців "Правого сектору", поранено – четверо (з них двоє – важко). 

"У випадку ігнорування нашої заяви залишаємо за собою право діяти відповідно до обставин! Не несемо відповідальності за можливі протиправні дії учасників бойових дій, провоковані злочинною поведінкою влади!" – попереджають учасники ПС.

Активісти закликають працівників правоохоронних органів відмовитись від виконання злочинних наказів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: