fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Прикарпатський священик, якого відсторонили від богослужінь за привласнення грошей, пішов охоронцем у супермаркет. ВІДЕО

Прикарпатський священик, якого відсторонили від богослужінь за привласнення грошей, пішов охоронцем у супермаркет. ВІДЕО

Суспільство 15:58, 06.04, 2018

У храмі Преображення Господнього в селі Новиця Калуського району вже півроку вирують пристрасті навколо його колишнього настоятеля – селяни звинувачують священика у привласненні 4 млн грн.

Про чималі статки 34-річного отця свідчить декларація його дружини-держслужбовця. За один день родина придбала дві квартири в Івано-Франківську. Однак підозру у скоєнні злочину поліція отцю досі не оголосила, йдеться в сюжеті "Сьогодні" на ТРК "Україна".

34-річного отця Любомира Задорожного парафіяни підозрюють у крадіжці церковного майна. Що не все гаразд, помітили під час ремонту храму. Розповідають, що він поставив вікна у церкві за 17 тис. грн, у той час як їхня ціна 5-7 тис. грн. Люди підозрюють, що у декларації священик підвищив вартість робіт і матеріалів, а різницю привласнив.

Якщо вірити фінансовому звіту настоятеля, ікони у храмі коштують 3 тис. грн. Та селяни з’ясували, що вартість, яку під час богослужіння назвав священик, вдвічі вища. В Луцьку на базарі ці образи коштують 1110 гривень.

На вимогу парафіян у церкві зрештою провели ревізію.

"Він каже: так, я вкрав 4 мільйони. Але я такий, я не можу змінитися",  розповідає житель села Новиці Василь Романів.

Відтоді отця Любомира та членів його сім’ї у селі не бачили. Парафіяни негайно зареєстрували звернення у поліцію. Та кажуть, їхнє звернення зареєстрували не одразу, а через суд.

"Коли звернулися з адвокатським запитом, який до сьогоднішнього дня не розглянутий, то ми зрозуміли, що скарга просто лежить без руху. Суд задоволив нашу скаргу, і правоохоронці вимушені були внести відомості в ЄДРР та розпочати досудове розслідування",  розповідає адвокат Володимир Вороняк.

У поліції запевняють, що кримінальне провадження розпочали аж за трьома статтями – самоуправство, підробка документів та привласнення коштів. Підозру, щоправда, досі нікому не оголосили. Що зволікали – заперечують.

Тепер отець працює в одному з франківських супермаркетів охоронцем.

"Я навіть не знаю, звідки це люди вигадали. Я попав у лікарню, вони неправомірно провели ревізію. Вони написали, що хотіли",  виправдовується кошишній настоятель храму Преображення Господнього Любомир Надорожний.

Та знайшли декларацію про доходи дружини отця Любомира. За один день родина сільського священика купила дві квартири в Івано-Франківську, витративши понад 800 тис. грн, а трохи раніше – автівку більш як за півмільйона. Втім говорити про це отець відмовляється.

"Я не можу вам розказувати, це є моє особисте життя",  каже отець.

На час досудового розслідування його усунули від богослужінь. Вищі церковні керівники цієї ситуації поки що не коментують, і поліцейські не кажуть, скільки досудове розслідування триватиме.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: