fbpx

Прикарпатський університет просить в обласної та міської рад грошей на Ботанічний сад

Суспільство 16:13, 03.04, 2017

Професорсько-викладацький колектив Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника звернувся до Івано-Франківської обласної та міської рад, депутатів Верховної Ради України від Івано-Франківської області з проханням допомогти університету зробити Ботанічний сад окрасою міста.

Звернення було прийнято 28 березня рішенням Вченої ради Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Текст звернення:

“20 років тому згідно з Постановою Верховної Ради України, наказом Міністерства освіти і науки України та рішенням виконкому Івано-Франківської міської ради був заснований Ботанічний сад, територія якого у межах державного акту складає близько 52 га земельної та 31 га лісової площі.

На базі Ботанічного саду здійснюються науково-дослідна, навчальна та культурно-просвітницька робота зі студентами та населенням міста. Силами університету тут проведено ряд робіт зі збагачення зеленими насадженнями, висаджено понад 400 дерев та кущів (біля 40 порід), квітково-декоративних рослин (30 видів). На площі 7 гектарів вирощуються сільськогосподарська продукція, лікарські рослини. Чимало зусиль університету за допомогою області та міста було докладено для впорядкування території, забезпечення умов відпочинку мешканців Івано-Франківська.

Основні роботи щодо висадження дерев та інших рослин, підтримання належних умов території здійснювали студенти та викладачі, закупівля посадок і утримання обслуговуючого персоналу здійснювалися за рахунок коштів університету. В засадженні території Ботанічного саду брали участь депутати Верховної Ради України, обласної та міської рад, почесні гості.

Водночас нинішній стан Ботанічного саду потребує оновлення та значних капіталовкладень. Внаслідок складної фінансової ситуації, що склалася в університеті, наш навчальний заклад відчуває труднощі в поліпшенні його інфраструктури.

Тому від імені колективу університету звертаємося до керівництва області, міськвиконкому, депутатів усіх рівнів, громадськості із закликом взяти участь у подальшому розвиткові Ботанічного саду, що діє не тільки як навчальний полігон для підготовки студентів біологічних, лісівничих і сільськогосподарських спеціальностей, що здійснюється в університеті, а й як місце відпочинку громадян, зелена оаза міста.

Професорсько-викладацький та студентський колектив Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника просить Івано-Франківську міську та обласну ради, бізнесменів, усіх, кому не байдуже створення зеленої зони та екологічний стан Івано-Франківська, надати допомогу університету в здійсненні заповітної мети – зробити Ботанічний сад окрасою нашого старовинного міста”.

Раніше КУРС писав, що проектом генерального плану Івано-Франківська передбачалося вилучення частини земель ботанічного саду Прикарпатського національного університету під кладовище. Однак комісія з узгодження спірних питань щодо генерального плану Івано-Франківська стала на бік Прикарпатського університету й відхилила пропозицію влади. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: