fbpx

Прикарпатці мають повернути мільйон гривень за неякісний проект реконструкції цеху у Слов’янську

Економіка 09:49, 24.06, 2014

Суд стягнув з ПП «Інвестбуд-ІФ» 945 тис. гривень на користь Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною. Про це свідчить рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 13 травня.

У грудні 2011 року держпідприємство замовило у ПП «Інвестбуд-ІФ» розробку проектної документації на реконструкцію цеху з переробки ПЕТ-пляшок потужністю 5 тис. тонн в рік виробничого комплексу «Екопет» на вул. Карла Маркса, 77 в Слов’янську Донецької області, пишуть Наші Гроші.

У березні 2012 року фірма надала проектну документацію, але, як виявило держпідприємство, без деяких розділів і проектних рішень. Крім того, відповідно до договору, перед підписанням актів здачі робіт фірма мала віддати проект на експертизу.

Держпідприємство надіслало ПП «Інвестбуд-ІФ» свої зауваження і просило усунути недоліки. Але у відповідь фірма, замість виправити помилки, заявила, що не погоджується з вимогами держпідприємства.

Навесні 2013 року держпідприємство саме віддало виконаний фірмою проект на експертизу ДП «Укрдержбудекспертизи», яка виявила помилки та недотримання вимог до міцності, надійності та довговічності об’єкту будівництва, його експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення. Відповідно до експертного висновку проект потребує доопрацювання.

Держпідприємство надіслало висновок експертизи фірмі з вимогою усунути недоліки, але у встановлений строк виправлений проект так і не отримала.

Суд дійшов висновку, що виготовлена фірмою «Інвестбуд-ІФ» проектна документація не є завершеним продуктом. Відтак, відмова держпідприємства прийняти цей проект є обґрунтованою. Оскільки роботи досі не завершені, держпідприємство вправі вимагати відшкодування збитків. У даному випадку це втрати у розмірі 945 тис. грн, які фірма отримала у вигляді передоплати.

ПП «Інвестбуд-ІФ» подало апеляцію, розгляд якої призначено на 1 липня. Заперечуючи проти позову, фірма, зокрема, вказувала, що надала обґрунтовані відповіді на всі зауваження держпідприємства. Крім того, фірма керувалася у своїй роботі чинними на той момент державними будівельними нормами 2004 року, а з липня 2012 року набули чинності нові держнорми.

Засновниками ПП «Інвестбуд-ІФ» є Василь Секереш і Ярослава Скрентович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: