fbpx

Прикарпатці провели тиждень на Попі Івані

Стиль життя 20:30, 02.01, 2017

Калушанин Олександр Коваль разом з друзями тиждень провів на горі Піп Іван.

Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі,  інформують Вікна.

Олександр Коваль розповідає, що під час перебування на Піп Івані під керівництвом Василя Фіцака вони проводили тест на ступінь небезпеки сходження лавин.

”Ранок 30.12.16 р. видався неймовірним, температура -18 градусів по Цельсію і чисте небо. Перше, що ми зробили, – це пішли фотографувати світанок… далі сніданок і відкопували туалет 🙂 який засипало снігом під самий дах… Під керівництвом Василя Фіцака провели тест на ступінь небезпеки сходження лавин "Швейцарським методом зсувного блоку". Виявили незначну небезпеку сходження лавин. В обід зварили борщ 🙂 , далі фотографували краєвиди. Після обіду прибули перші туристи, четверо чоловік з Києва. Далі ще пара з Києва і двоє з Бучі… Вечір закінчився фотографуванням заходу сонця… температура повітря -15, небо чисте, зоряне… День четвертий. Ранок видався сонячним, безвітряним (відносно) і теплим -9 градусів по Цельсію. Від самого ранку зустрічаємо туристів, хлопці проводять інструктаж розміщують по приміщеннях. На підмогу до нас прибув Назар Рим (працівник цього ж поста) з товаришем Ігорем з Києва", – йдеться у дописі.

А Новий рік калушани зустрічали разом з іншими туристами та під час святкування виконали гімн України.

"Новий рік зустріли на вулиці, разом з іншими туристами нас було 19 чоловік, після опівночі заспівали гімн України і пішли святкувати", – розповідає Олександр Коваль.

Наступного дня вони вирушили до селя Дземброня.

"Прокинулися о 7 год. ранку і о 8 годині вирушили додому, маршрут пролягав на с. Дземброня через гору Смотрич. Погода була чудова",  пише калушанин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: