fbpx

Прикарпатець в топі: "БараБука" обрала найкращі дитячі та підліткові книжки 2017 року

Культура 20:44, 18.12, 2017

Вже четвертий рік поспіль проект підтримки дитячого читання "BaraBooka. Простір української дитячої книги" обирає найкращі українські дитячі та підліткові книжки, відзначає авторів та художників року, а також дебютантів: тих, хто талановито стартував як автор чи ілюстратор книжок для дітей. Письменник родом з Прикарпаття Іван Андрусяк став "Дитячим поетом року" в Топ БараБуки 2017.

Цей ТОП присвячено виключно книжкам для дітей та юнацтва і виключно українським. Складають його експерти саме з дитячої літератури. Має "БараБука" і окреме дитяче журі, яке читає та пише відгуки на книжки (цього року дитяче журі складалося з 13 малих читак). Тобто, це ТОП, якому можна довіряти, бо навряд чи у довгі та короткі списки "БараБуки" потрапить якась халтура. Тут все фахово, відповідально і цікаво. А ще – відкрито і зрозуміло, пише День. 

Отже, читайте:

ПЕРЕМОЖЦІ 2017-ГО РОКУ

Дебют року в прозі: Анастасія Левкова. Старшокласниця. Першокурсниця (ВСЛ).

Дебют року в ілюстрації: Наталя Кащак. Вовк під вікном (Маміно).

Дитячий поет року: Іван Андрусяк. Лякація / Ілюструвала Лілія Курцеба (Фонтан казок).

Дитячий прозаїк року: Леся Воронина. Таємне Товариство Ботанів, або Екстрим на горі Підстава / Ілюстрував Володимир Штанко (Знання).

Ілюстраторка року: Надія Кушнір (Як Гусь свою любов шукав, Де Ойра? (Віват), Хлопчик і відьма (Ранок)).

Пізнавальна книжка року: Настя Мельниченко. #ЯНеБоюсьСказати (Фоліо).

Перша книжка малюка: Оксана Лущевська, Світлана Балух. Пташина колискова (Читаріум).

Підліткова книжка року: Надя Біла. Крута компанія (ВЦ "Академія").

Шпаргалка для вчителя: Пиши сильно (Пабулум).

Соціальна книжка року: Надійка Гербіш. Мене звати Мар’ям / Ілюструвала Марія Фоя (Віват).

Окрім цього, БараБука вручила спецвідзнаку "Партнерство року" видавництву "Ранок", яке спільно з експертками проекту видали "Читальню" – серію книжок для першого самостійного читання. Також у межах Топу БараБуки вручили ще дві спецвідзнаки:

Український інститут книги відзначив новаторство і дотепність Дмитра Кузьменка (Кузька Кузякіна) у популяризації науки, зокрема у "Білій трішки чорній-пречорній книжці" (Віват).

Нагадаємо, минулого року до довгого списку БараБуки потрапили 33 книжки, серед них – три від прикарпатських письменників: Івана Андрусяка, Софії Андрухович та Мар'яни Прохасько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: