fbpx

Прикарпатців просять економити світло

19:04, 21.09, 2015

Враховуючи напружену ситуацію з поставками палива на теплові електростанції, Міненерговугілля звернулося до ПАТ "Прикарпаттяобленерго" із проханням забезпечити дотримання встановлених Міністерством режимів електроспоживання в осінньо-зимовий період.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повідомило енергопостачальні компанії про напружену ситуацію із поставками палива на теплові електростанції, що може спричинити порушення роботи Об'єднаної електроенергетичної системи України (ОЕС), передає прес-служба ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Особливо висока загроза порушення стабільності роботи ОЕС України може виникнути у періоди різкого зниження температури навколишнього середовища до настання опалювального сезону, коли населення починає масово використовувати побутові прилади електрообігріву.

У разі виникнення кризового становища в ОЕС України та для забезпечення стабільності її роботи енергопостачальні компанії, згідно із чинним законодавством та нормативно-правовими документами, будуть вимушені застосувати радикальні заходи, серед яких введення графіків обмеження, аварійного та погодинного відключення.

Для зниження електроспоживання ПАТ "Прикарпаттяобленерго" застосовує комплекс заходів, серед яких:

– інформування населення області щодо забезпечення самостійного зниження електроспоживання у період з 8 до 22 години доби та економічної доцільності переходу на розрахунки за тарифами, диференційованими за періодами часу;

– проведення роз’яснювальних нарад із керівниками підприємств з питань важливості зниження споживання електроенергії та потужності (особливо у години ранкового та вечірнього максимуму ОЕС України), розроблення ними комплексу додаткових заходів для самостійного зниження навантаження в години максимуму, а також економічної доцільності споживання електричної енергії за нижчим тарифом у нічний період доби. Наради проведено із найбільшими 157 споживачами, більша частина з яких згодилася самостійно знизити електроспоживання у періоди ранкового та вечірнього максимуму ОЕС.

Крім того, ПАТ звернулося до споживачів, які мають власні джерела живлення, у тому числі альтернативні, із проханням використовувати ці джерела з метою зниження електроспоживання від ОЕС України у період з 8 до 22 години.

"На осінньо-зимовий період 2015-2016 років у ПАТ "Прикарпаттяобленерго" складено графіки аварійних вимкнень, погоджено їх з територіальною службою Держенергонагляду, обласною та районними державними адміністраціями, – розповів начальник оперативно-диспетчерської служби Василь Демчук.  Також у ПАТ "Прикарпаттяобленерго" складено Графіки погодинного вимкнення, які знаходяться на погодженні в районних державних адміністраціях. На цей час наша компанія очікує від Міненерговугілля інструкції про складання і застосування графіків аварійних вимкнень".

Для запобігання порушенню роботи ОЕС України, а також з метою економного використання енергоресурсів ПАТ "Прикарпаттяобленерго" звертається до мешканців регіону із рекомендацією самостійно знизити електроспоживання у період з 8 до 22 години доби.

Нагадуємо, що зниження електроспоживання може бути також економічно вигідне споживачам регіону у разі розрахунків за тарифами, диференційованими за періодами часу. Детальніше про економне використання електроенергії та перехід на диференційовані тарифи – на сайті компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: