fbpx

Прикарпатців закликають долучитися до благодійної акції "Даруємо свято разом"

Суспільство 16:05, 27.10, 2016

В Івано-Франківську 18 грудня перед Івано-Франківським облмуздрамтеатром відбудеться велике дитяче свято, приурочене до Дня святого Миколая, "Даруємо свято разом".

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, які несуть в дім кожного з нас віру, надію та любов. Ініціатори проекту "Даруємо свято разом" звертаються до підприємств, установ та організацій, які є соціально відповідальними, а також до усіх мешканців міста та області, пропонуючи долучитись до благодійного проекту з нагоди свят та принести частинку тепла в сім’ї, які так цього потребують.

Метою ініціативи є збір коштів для дітей із соціально незахищених сімей, важкохворих, інвалідів, дітей із сімей воїнів АТО та ВПО.

В рамках ініціативи "Даруємо свято разом" будуть підготовлені солодкі подарунки з цукерок місцевого виробника (продукція ПАТ "Ласощі"), а також іграшки-подарунки, виготовлені із любов’ю та побажаннями добра руками дітей. Вони будуть вкладені у пакети з солодощами. Від продажу кожного набору 10 гривень буде перераховано на допомогу дітям відповідних категорій.

1

Визначатиме дітей, яким будуть вручені подарунки, комісія, до якої увійдуть представники різних громадських організацій, які підтримують акцію. При цьому співорганізатори зазначають, що не виокремлюватимуть дітей тієї чи іншої категорії, а відштовхуватимуться від потреб сім’ї.

Військовий капелан Василь Довганюк додав, що підтримав акцію через те, що у ній задіяні ручні вироби.

"От завтра ми відправляємось на фронт і веземо подарунки, які діти зробили своїми руками. Хлопці найбільше цінують такі речі. Їм не треба цукорків. Але коли вони беруть ті амулети чи сувеніри, вони питають, чи дитина дала свій телефон, щоб потім можна було подякувати. Наша сьогоднішня суть – об’єднати ще більше простих людей, які хочуть допомогти",  зазначив Василь Довганюк.

2

Наразі невідомо, скільки буде подарунків і хто їх отримає. Все залежить від того, скільки людей підтримають акцію.

Актриса Галина Баранкевич додала, що цього дня біля театру буде встановлена ялинка, прикрашена виробами, створеними дітьми. На відкриття приїдуть діти з різних областей України.

Окрім цього, у цей час буде концерт за участю Катерини Бужинської та інших зірок. Після цього буде і вистава "Заробітчанка".

Співорганізатор акції Ірина Рабарська розповіла, що буде і новорічно-різдвяна інсталяція з різдвяною шопкою, де відвідувачі зможуть зробити гарні фото на пам’ять. Її створять учні вищих професійних училищ № № 1, 3, 21 м. Івано-Франківськ.

А 19 грудня 2016 р. Івано-Франківський облмуздрамтеатр подарує для дітей міста святкову казку, де кожна дитина отримає солодкий подарунок.

Проект відбуватиметься за підтримки Івано-Франківського обласного драматичного театру ім. І. Франка, БФ "Чисті серцем", ГО "Громадська ініціатива Галичини", Благодійного фонду громади міста Долина, Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Центру професійно-технічної освіти №1, Вищого художнього професійного училища №3, Вищого професійного училища №21, капелана Довганюка Василя, громадських активістів Кміти-Ференц Юлії та Островського Романа, ГО "Права справа", ГО "Донори Прикарпаття", БФ "Сила Прикарпаття", ГО "Верховинська Самооборона".

До акції закликають долучитись і школи, і підприємства та організації, і усіх небайдужих громадян.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: