fbpx

Прикарпатців заохочуватимуть заощаджувати енергоресурси

Суспільство 15:54, 23.06, 2015

В рамках реалізації "Єврокарпатської ініціативи" в облдержадміністрації обговорили механізми впровадження заходів із енергоефективності та енергозбереження.

Цьогоріч держава розробила низку програм, які допоможуть громадянам скоротити споживання енергетичних ресурсів та зменшити витрати на забезпечення енергозбереження. Ознайомити прикарпатців із практичними аспектами впровадження енергоефективності та енергозбереження до Івано-Франківська завітав Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

Під час зустрічі голови ОДА Олега Гончарука із Сергієм Савчуком учасники обумовили механізми впровадження альтернативних джерел енергії на Прикарпатті та практичну реалізацію державної програми, спрямованої на економію енергоресурсів. Про це повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

За словами Олега Гончарука, облдержадміністрація активно підтримує заходи щодо забезпечення енергоефективності та енергозбереження.

"Впродовж минулого року за рахунок організації системи з енергоефективності в області вдалося зекономити енергоресурсів на загальну суму 203,2 млн гривень, – зауважив очільник Прикарпаття. – Сьогодні, взявши курс на децентралізацію влади, саме за рахунок реалізації енергозберігаючих технологій ми сприятимемо створенню потужних, самодостатніх територіальних громад".

Під час дискусії Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження зауважив, що  розвиток енергетичної децентралізації має попит у суспільстві. Близько 82% населення країни декларують свої наміри щодо готовності вкладати кошти у процес термомодернізації. 

"Цього року відповідно до програми щодо впровадження заходів енергоефективності та енергозбереження державою передбачено 350 млн гривень на компенсацію кредитів, залучених населенням на заміну газових котлів, утеплення будинків, встановлення індивідуальних теплових пунктів,  зазначив Сергій Савчук. – Окрім цього, компенсуватимуться 30 відсотків гривневих кредитів, спрямованих на закупівлю матеріалів для утеплення індивідуального житла, та 40 відсотків (через ОСББ)  для багатоквартирних будинків".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: