fbpx

Прикарпатця Романа Тимківа звільнили з посади директора Львівського бронетанкового заводу

Суспільство 15:21, 28.08, 2018

Вранці 28 серпня працівники Львівського бронетанкового заводу заблокували вхід на підприємство і не впустили директора Романа Тимківа на роботу.

Сьогодні закінчився термін відсторонення Романа Тимківа від посади за рішенням суду, тож працівники не хотіли, щоб він повертався до керівництва заводом, пише Zaxid.net.

Наказ про звільнення Романа Тимківа з посади директора ДП “Львівський бронетанковий завод” підписав генеральний директор ДК “Укроборонпром” Павло Букін.

Як додали в Укроборонпромі, за умовами контракту, який був укладений з Романом Тимківим, коли його приймали на роботу керівником підприємства, він повинен був відповідати за якісне виконання замовлень, а недотримання цього є підставою для дострокового розірвання трудових відносин. Відсторонення від виконання обов’язків за рішенням суду затягувало це кадрове рішення.

Нагадаємо, Роман Тимків був затриманий у Львові 14 липня у справі щодо розтрати коштів “Львівського бронетанкового заводу“. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею “привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.

15 липня Солом’янський районний суд Києва обрав Тимківу запобіжний захід у вигляді 60 днів арешту або звільнення під заставу у майже 2 мільйони гривень. 18 липня, після внесення застави, він вийшов зі слідчого ізолятора в Києві, де провів чотири дні. За словами Тимківа, заставу за нього внесла його сестра.

Роман Тимків 19 липня у Львові заперечив ці звинувачення і заявив, що бронетанковий завод придбав наприкінці грудня 2015 року двигуни радянського виробництва 1989 року, але які, за його словами, не були вживані.

Загалом у справі щодо розтрати коштів “Львівського бронетанкового заводу” проходять п’ять осіб: Роман Тимків, його заступник, а також начальник Центрального бронетанкового управління Збройних сил, начальник одного з відділів цього управління і засновник комерційної структури, що брала участь у схемі.

У НАБУ повідомили, що затримані у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 мільйона гривень, це сталося у ході закупівлі запасних частин і комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки. За версією силовиків, замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені двигуни, які раніше використовувалися.

Нагадаємо, Роман Тимків є помічником народного депутата від 89-го виборчого округу Юрія Солов’я. Обов’язки помічника він виконує на громадських засадах.

Нагадаємо, Роман Тимків був депутатом Івано-Франківської міської ради попереднього скликання від партії “Третя Сила”, від якої у 2010 році Соловей балотувався на міського голову Івано-Франківська.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: