fbpx

Прикарпатцям пропонують платити за газ по-європейськи

Суспільство 19:20, 10.03, 2016

Національна комісія, яка регулює сфери енергетики та комунальних послуг, ініціювала опитування серед споживачів, щоб дізнатися їхню думку про перехід на європейську систему оплати за газ. Нею передбачено відокремити оплату послуг з транспортування газу від плати за його вартість.

Опитування відбувається по всій країні, повідомляє прес-служба "Івано-Франківськгаз".

Сьогодні споживачі оплачують газ за єдиним рахунком, в який включені плата за газ як товар та плата за послуги з транспортування блакитного палива. У НКРЕКП пропонують для більш прозорих та зрозумілих розрахунків виокремити плату за користування газотранспортною системою в окремий рахунок. При цьому вартість газу буде зменшена на вартість послуги за користування газотранспортною системою.

Переваги такої системи розрахунків оцінили споживачі у понад 80% країнах ЄС. Зараз НКРЕКП пропонує її українцям. Висловити власну думку та вплинути на рішення державного регулятора споживачі можуть, заповнивши електронну анкету на сайті 104.ua,  у паперовому форматі свого районного управління чи пройти опитування в контакт-центрах газових компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: