fbpx

Прикарпаття займає сьоме місце по Україні за впровадженням заходів з енергозбереження

Суспільство 20:51, 15.12, 2016

Упродовж року Івано-Франківщина займала 1-6 місця за обсягами виробництва продукції сільського господарства на 100 гектарів сільськогосподарських угідь, темпами зростання обсягів експорту товарів, обсягами капітальних та іноземних інвестицій у розрахунку на одну особу, обсягом прийнятого в експлуатацію житла, темпами погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Про це під час засідання колегії облдержадміністрації повідомила директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Жанна Табанець.

За її словами, впродовж року в економіку області надійшли інвестиції із 50 країни світу. Їх обсяг становив 847 млн доларів США. Окрім того, обсяг внутрішніх інвестицій становив понад 4,5 млрд грн.

"Цього року на Прикарпатті вдалося реалізувати низку успішних проектів, зокрема розпочати будівництво заводу "Leoni" із виготовлення електрокабельної продукції, біогазового заводу "Даноша", ввести в експлуатацію сонячну електростанцію у Снятинському районі, другу чергу зернового елеватору у м. Городенка", – повідомила посадовець.

Значна увага була приділена реалізації заходів із енергозбереження та енергоефективності. Зокрема, було укладено понад 3,5 тисячі кредитів на суму майже 65 млн грн. Всього на заходи з енергозбереження у бюджетній сфері виділено понад 31 млн грн, у тому числі з обласного бюджету – понад чотири мільйони гривень.

Обсяги виконаних ремонтних робіт на дорогах Прикарпаття стали найбільшими за останні чверть століття. Задля цього з Державного бюджету було спрямовано 984 млн грн, з місцевих бюджетів – 240 млн грн з державного фонду регіонального розвитку – 91,5 млн грн. Це, своєю чергою, сприяло збільшенню потоку туристів у нашу область до 2,2 млн осіб та забезпечило зростання надходжень туристичного збору майже на 50 відсотків.

Під час колегії йшлося також і про покращення матеріально-технічної бази та якості надання послуг освітніми закладами та закладами охорони здоров’я області.

Загалом же на заходи соціально-економічного розвитку області у 2016 році залучено з Державного бюджету 1,3 млрд грн, за рахунок яких проводилися роботи на 400 об’єктах соціально-культурної, дорожньої та природоохоронної галузей.

Підсумовуючи виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку і бюджету області за 9 місяців 2016 року, Жанна Табанець окреслила основні пріоритети на наступний рік, серед яких – створення сприятливих умов для залучення інвестиційних ресурсів у економіку області та створення нових робочих місць, продовження ремонту доріг та їх співфінансування із місцевих бюджетів, концентрація коштів бюджетів усіх рівнів для завершення будівництва об'єктів із високим ступенем готовності, оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти, охорони здоров’я, культури і спорту.

Однак, на переконання голови облдержадміністрації Олега Гончарука, особливої уваги органів виконавчої влади у 2017 році потребує проведення заходів із енергоефективності та енергозбереження та залучення інвестицій в економіку.

"Сьогодні Прикарпаття займає сьому позицію серед усіх областей України за темпами впровадження енергоефективних заходів,  зазначив очільник області. – Тому головам райдержадміністрацій варто акумулювати кошти місцевих бюджетів та долучитися до співфінансування для проведення термомодернізації об’єктів житлового фонду та закладів соціальної сфери".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: