fbpx

"Прикарпаттяобленерго" відзначили за підтримку "зелених" ініціатив

Суспільство 10:31, 15.12, 2015

ПАТ "Прикарпаттяобленерго" було відзначено головою Івано-Франківської ОДА Олегом Гончаруком за активну підтримку "зелених" ініціатив та допомогу у реалізації енергоощадних мікропроектів на території Прикарпаття.

На цей час на території Івано-Франківської області діє 16 міні-електростанцій, що генерують сонячну електроенергію, три гідроелектростанції та одна біогазова установка, повідомляє КУРС із посиланням на прес-службу енергокомпанії.

За словами енергетиків, кількість людей, що цікавляться альтернативними джерелами енергії, постійно зростає. Нині уже 13 мешканців Прикарпаття встановили сонячні батареї у себе в оселях.
Активними є сільські громади, які впроваджують енергоефективні мікропроекти на своїх теренах. Тож наразі завдяки енергії сонця уже працює вуличне освітлення в с. Тюдів Косівського району та в с. Рошнів Тисменицького району. Також від сонця освітлюється дитячий садочок в с. Рожнів на Косівщині. В перспективі найближчого часу аналогічні проекти запрацюють в Калуському та Тисменицькому районах.

“Ми підтримуємо зелені ініціативи прикарпатців та надаємо консультаційні послуги тим, хто хоче приєднати установки альтернативної енергетики, – зазначає заступник директора з технічного забезпечення продажу електричної енергії ПАТ “Прикарпаттяобленерго” Віктор Гораль. – Споживач може проконсультуватися з нашими фахівцями щодо особливостей підключення до мережі та так званого “зеленого” тарифу. Нам дуже приємно, що нас відзначило керівництво області, у майбутньому ми продовжимо роботу у цьому напрямку”.

Довідка: 
Найбільша сонячна електростанція в області – ТОВ “Геліос-ІФ”  знаходиться в с. Радча Тисменицького району.
Дві гідроелектростанції – Пробійнівська ГЕС-1 та Пробійнівська ГЕС-2 розташовані на Верховинщині, одна ГЕС – у Снятині, а єдина на область біогазова установка розміщена на території ТзОВ “Даноша” в селі Копанки на Калущині.
Обсяг згенерованої альтернативними джерелами е/е за 11 місяців цього року становить близько 1 400 000 кВт*год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: